Ontbijt

Comfort food; een snel ontbijtje met havermout

Wanneer je een dagje geen brood wilt eten, geen zin hebt in een bakje yoghurt of omeletje maar wel snel iets gezonds in elkaar wilt draaien, is havermout een lekker alternatief. Het is voedzaam en geeft een verzadigd gevoel. Ik eet het zelf al wat langer en heb het op diverse manieren geprobeerd te bereiden. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op de bereidingswijze van onderstaan recept.

Meerdere porties tegelijk een avond van te voren klaarmaken, vond ik geen succes. Koud vindt ik havermoutpap niet lekker en aangezien ik geen magnetron heb, sta ik dan alsnog in de ochtend in een pannetje te roeren. Het lekkerste vind ik dus om je havermout klaar te maken net voordat je het opeet. Dat kan gelukkig ook makkelijk, want het kost je maar een minuut of drie.

Dan de vloeistof waarmee je de havermoutpap maakt. Ik heb het geprobeerd met water, maar dat vind ik vrij saai en minder lekker. Met melk vind ik het ook smaakvol. Maar aangezien ik ook erg van een cafe latte houdt en mijn melkinname probeer te minderen ben ik op zoek gegaan naar een lekker alternatief. Na van alles geprobeerd te hebben, denk aan sojamelk, amandelmelk, etc., ben ik blijven steken bij haverdrank. Dat is 100% plantaardig en smaakt prima! (Overigens vind ik havermelk in mijn latte stukken minder smaken, maar dat terzijde.)

’s Ochtends alles even in het pannetje, daarna in een bakje met je favoriete extra’s er bij en klaar ben je.

snel-havermout-ontbijt

Snel havermout ontbijtje met blauwe bessen en amandelen

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 3 minuten

Ingredi├źnten

  • 4 el. havermout
  • 250 ml. outmilk
  • handje blauwe besse
  • handje amandelen
  • handje kokoschips
  • scheutje ahornsiroop (optioneel)

Bereiding

1

Doe de havermout in een steelpannetje en giet er de melk op. Breng aan de kook en laat 2 tot 3 minuten koken zodat het een dikke pap wordt.

2

Schep in een schaaltje en voeg de blauwe bessen en amandelen toe.

3

Roer even door en bestrooi met de kokoschips.

4

Giet er naar smaak een beetje ahornsiroop over.

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!