Broodtrommels/ Hapjes en snacks/ Lunch/ Ontbijt

Hartige muffins met spek en emmentaler

Hartige muffins zijn lekker als ontbijt en lunch. Ze zijn zo gemaakt en kunnen prima worden bewaard. Deze ketogeen hartige muffins passen in een keto dieet.

Nu ben ik zelf niet zo’n fan van keto, intervalvasten of welk ander dieet dan ook, maar deze hartige muffins wilde ik toch even met je delen. Eet ze gewoon eens af en toe als je daar zin in hebt. Leef gewoon gezond, met een goede balans tussen gezonde voeding, beweging, ontspannen en slaap, dan kun je alles eten en is een dieet volgen niet nodig. Check mijn online programma Kook Gewoon Gezonder, als je daar wat hulp bij kunt gebruiken of gewoon nieuwsgierig bent naar hoe ik dat aanpak.

Wil je wel afvallen maar dan zonder dieet? Hier lees je meer over mijn programma en kun je je gratis aanmelden voor tips (+ een proefdag uit het programma!)

ketogeen hartige muffins keto

Ketogeen : hartige muffins keto recept

ketogeen dieet recept – 20 minuten bereiden – 4 personen

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 el boter om in te vetten
  • 6 eieren (maat L)
  • 240 g room
  • 60 g geraspte emmentaler + 2 el om te bestrooien
  • 5 plakken gebakken ontbijtspek, fijngesneden
  • 1⁄2 tl fijngehakte peterselie
  • vers gemalen zwarte peper
  • zeezout

Zo maak je deze ketogeen hartige muffins keto:

1. Verwarm de oven voor op 180°C (boven/onder- warmte). Vet een muffinvorm voor 8 muffins licht met boter in of stop in elke holte een papieren cup- cakevormpje.

2. Klop de eieren, room, 60 g geraspte emmentaler, stukjes spek en peterselie in een middelgrote kom los. Breng het eimengsel op smaak met peper en zout en verdeel gelijkmatig over de muffinvorm- pjes.

3. Bak de muffins in de hete oven in ca. 15 minuten lichtbruin en gaar. Haal uit de oven en zet de oven op grillstand.

4. Bestrooi de muffins met de overige 2 eetlepels emmentaler. Zet nog ongeveer 1 minuut in de oven tot de kaas gesmolten is en begint te bubbelen.

EXTRA TIP: Mager buikspek wordt bij het ketogeen dieet regelmatig gebruikt omdat dit voor een ketogeen dieet een goede verhouding vetten en eiwitten heeft. Gebakken spek is in de koelkast minstens 1 week houdbaar. Dus is het de moeite waard om meteen een hele verpakking te bereiden. Dit bespaart tijd wanneer het spek in recepten gebakken gebruikt wordt.

Dit recept komt uit Interval vasten met het keto dieet en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Interval vasten met het keto dieet | Deltas | ISBN 978 90 447 5776 7

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!