Hapjes en snacks/ Lunch

Spinazierol met zalm en sla

Kinderfavoriet bij uitstek: Spinazie. Zeker als de spinazie ook nog eens lekker romig is, zoals in dit recept. En als het dan ook nog eens wordt geserveerd als een opgerolde pannenkoek, wrap of sushirol dan denk ik dat deze spinazierol wel eens een blijvertje kan worden.

spinazierol met zalm

Spinazierol recept voor 4 personen | bereiding 1 uur + 1 uur koelen

Ingrediënten spinazierol

Ingrediënten voor de vulling

  • 100 g naturel roomkaas
  • 40 g dille, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen
  • 1 el citroensap
  • 200 g gerookte zalm

Ingrediënten voor de garnering

  • 125 g gemengde salade, bv. Spinazie of romeinse sla
  • 1 handje dille, geplukt
  • 1 biologische citroen,
  • Een beetje fijn geraspte schil

Bereiding van de spinazierol

Doe de ontdooide spinazie in een zeef en duw al het vocht eruit. Roer de melk, de eierdooiers, peper en zout door elkaar en meng daar de spinazie doorheen. Klop de eiwitten helemaal stijf en luchtig, roer eerst voorzichtig twee eetlepels door het spinaziemengsel en daarna de rest van het eiwit.

Verdeel het spinaziemengsel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak het ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven van 180°c, tot het goudbruin is. Draai de spinaziebodem om op een grote snijplank en verwijder het bakpapier als hij voldoende afgekoeld is.

Een spinazierol vullen doe je zo

Roer de roomkaas, de helft van de dille, peper, zout en citroensap door elkaar en verdeel dit mengsel over de afgekoelde spinaziebodem. Leg aan een van de lange zijkanten van de bodem over 4-6 cm geen vulling. Ver- deel de plakjes zalm over de spinaziebodem en strooi de rest van de dille erover. Rol de zalmrol dan op en sluit hem met de rand zonder vulling. Pak de rol in met huishoudfolie en zet hem minstens 1 uur in de koelkast voordat je hem opdient. Snijd er met een scherp mes stukken van ongeveer 2 cm van – maak het mes tussen- door telkens schoon met koud water.

Leg de rolletjes op een bedje van sla en strooi er wat verse dille en geraspte citroenschil over.

Nyd dit måltid (smakelijk eten) !

Dit recept komt uit Elke dag lekker koken – Valdemarsro en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op kook gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Elke dag lekker koken – Valdemarsro | Deltas | ISBN 9789 0447 61122 nur 441

Of bestel online:

Recepten uit kookboek Valdemarsro – Elke dag lekker koken

recepten valdemarsro

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!