Kookboeken

Kookboek Valdemarsro – Elke dag lekker koken

Toen we laatst een Deense collega van mijn man te eten hadden, kwam het gesprek al snel op eten, kookboeken en foodblogs. Hij vertelde enthousiast over een vriendin die in Denemarken nog amper over straat kan omdat ze daar zo’n beetje bekend staat als de Deense Nigella. Grappig, want ik had nog nooit van haar gehoord en een dag later kon ik me haar naam en de naam van haar blog helaas ook niet meer herinnering. Mijn Deens is niet zo goed.

Ik dacht er verder niet meer aan. Life goes on. Je herkent het vast. Nou wil het toeval dat ik recent van uitgeverij Deltas het boek Elke dag lekker koken kreeg toegestuurd. En verrek, daar was ze weer: Ann-Christine Hellerup Brandt van Valdemarsro, een van de meest bezochte foodblogs van Denemarken! Bijzonder leuk om op deze manier herinnert te worden aan ons etentje en gesprek. En extra leuk dat ik nu alsnog een geweldige foodie kan introduceren! Uiteraard deel ik ook nog 3 recepten uit haar eerste Nederlandse kookboek.

Bestel bij je boekhandel: Elke dag lekker koken – Valdemarsro | Deltas | ISBN 9789 0447 61122 nur 441

Of bestel online:

Foodie Ann-Christine Hellerup Brandt van Valdemarsro

Ann-Christine is getrouwd, moeder van twee en de drijvende kracht achter het populaire Deense foodblog Valdemarsro. Als foodie was ze er al vroeg bij, want in 2007 was zij een van de eerste foodbloggers. Inmiddels is ze een van de populairste Scandinavische bloggers en runt ze het meest bekende foodblog van Denemarken.

De naam Valdemarsro dateert nog uit de tijd dat ze een gezellig klein huisje in Zweden bewoonden in de gelijknamige wijk in Malmö. Inmiddels woont het gezin al weer enkele jaren in Denemarken. Valdemarsro staat voor eenvoudige, voedzame en vooral lekkere gerechten, waarbij goede biologische ingrediënten de basis vormen, maar beleving ook net zo belangrijk is. Valdemarsro is uitgegroeid tot een handelsmerk en onder deze naam brengt Ann-Christine onder andere een app en verschillende kookboeken uit.

Kookboek Valdemarsro – Elke dag lekker koken

‘Wat eten we vandaag?’ In elk gezin luidt dagelijks deze vraag! Met dit boek maak je iedere dag een ander, makkelijk, gezond en snel gerecht.

Dit kookboek geeft antwoord met meer dan 150 eenvoudige, voedzame en vooral lekkere gerechten. Naast klassiekers zoals spaghetti bolognese en hamburgers, brengt dit boek ook de internationale keuken op tafel. Een heerlijke dhal uit India, chili con carne uit Mexico of taboulé uit het Midden-Oosten: elke dag heb je wel wat nieuws om uit te proberen. Bovendien vind je tal van recepten voor salades, dressings en bijgerechten om je maaltijd helemaal compleet te maken.

Laat je overigens niet misleiden door de, in mijn ogen, niet zo sexy cover van het boek. De Deense uitvoering vind ik persoonlijk mooier, maar de inhoud is volgens mij grotendeels gelijk. De ondertitel ‘101 inspirerende recepten..’ kan verwarring opleveren, want honderd-en-een staat hier synoniem voor ‘veel’ in plaats van een exact aantal. In dit kookboek tref je namelijk meer dan 150 recepten aan. In de Deense variant zelfs meer dan 200. Ik vermoed dat de Nederlandse uitgever, de typische Deense gerechten in het Nederlandse boek heeft weggelaten. Niet te min, is dit Valdemarsro kookboek een echte aanrader, als je van eenvoudig (in de zin van niet ingewikkeld te bereiden), gevarieerd, goed en lekker eten houdt!

Recepten uit het kookboek Valdemarsro

Nyd dit måltid (smakelijk eten)

recepten valdemarsro

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!