Broodtrommels/ Lunch

Lunchtrommel zonder brood

Om je kind gezond te laten eten op school hoef je niet altijd brood mee te geven. Brood is natuurlijk heel gemakkelijk, maar variatie doet eten. Denk dus ook eens aan een hartige muffin, een combinatie van groente en ei of een wrap. En dat kost echt niet veel meer tijd dan het smeren van een boterham.

Lunchtrommel zonder brood

Lunchtrommel zonder brood, maar met wraps!

In deze lunchtrommel zitten heerlijke aardbeien. De kroontjes laat ik er aan zitten zodat ze vers en lekker blijven. De wrap is gehalveerd en gevuld met rucola, wortel, komkommer, tonijn en wat hummus. Om alles bij elkaar te houden heb ik er een vleestouwtje om gewikkeld. Staat nog gezellig ook. Als je er voor zorg dat alles strak in de lunchtrommel zit, verschuift de boel niet tijdens het verblijf in de tas. En dat is wel zo lekker als je kind de deksel er af haalt..

Mocht je deze trommel nog gezonder willen maken vervang de Libaneese wrap waarvoor ik koos dan door een volkoren exemplaar! Een lunchtrommel met wraps is overigens ook een heel fijne manier om van je leftovers af te komen. Wrap vullen met al die lekkere leftover restjes en smullen maar!

Lunchtrommel zonder brood

Print Recept
Personen: 1 Bereidingstijd: 10

Ingredi├źnten

  • handje aardbeien
  • 1 wrap (meer als je kind een grote eter is!)
  • handje rucola
  • 1 snackkomkommer is reepjes
  • 1 wortel in reepjes
  • 1 blikje tonijn (op water)
  • 1 el. hummus of griekse yoghurt

Bereiding

1

Verwarm de wrap eventueel even in een pan zodat deze minder snel scheurt. Beleg je wrap met de sla, de groente en tonijn salade (wanneer je de wrap eerst belegd met sla en daar de tonijnsalade op doet, blijft de wrap smakelijk en wordt hij niet klef omdat het vocht uit de tonijnsalade de wrap niet raakt). Smeer er een beetje hummus op en rol de wrap op of vouw hem dicht.

2

Bind de wraps vast met een stukje keukentouw zodat alles op zijn plaats blijft zitten.

Extra notities

TIP: Een goede lunchtrommel ziet er na een paar uur ook nog lekker uit! Zorg er dus voor dat alles mooi strak in de lunchtrommel zit, zodat er zo min mogelijk kans is dat alles verschuift. Opvullen met een klein servetje kan soms uitkomst bieden.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!