Avond eten

Eenpanspasta met spinazie en erwten

Pastagerechten zijn eigenlijk altijd wel een succes. Bijna iedereen vindt pasta lekker. Pasta is snel en makkelijk te maken. Je kunt er zoveel (of weinig) groente in gooien als je wil. Pasta is daarnaast ook budgetvriendelijk en pasta valt ook bij kinderen in de smaak. Nou wat wil je nog meer?!

Weinig afwas! Dus gaan we eenpanspasta maken. We gooien alles in een en dezelfde pan, wachten een paar minuten, en klaar is ons eten. En nog een voordeel. Eenpanspasta heeft veel meer smaak. Want eenpanspasta krijgt, omdat de pasta gekookt wordt in dezelfde pan, de kans alle smaken van de ingrediënten te nemen. En dat proef je, een echte aanrader!

eenpanspasta spinazie en erwten

Recept voor eenpanspasta met spinazie en erwten

Recept voor 4 personen | bereiding 20 minuten

Deze ingrediënten heb je nodig voor een eenpanspasta

  • 400 g spaghetti
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 courgettes, grof geraspt
  • 125 g verse spinazie
  • 200 g diepvrieserwten
  • 1 handje basilicumblaadjes
  • 1 dl slagroom
  • 1 l groentebouillon
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper uit de molen

Voor de garnering

  • 30 g pijnboompitten
  • geroosterd parmezaan, versgeraspt
  • 1 biologische citroen, fijn geraspte schil
  • vers basilicum, fijngehakt

Eenpanspasta bereiding doe je zo

Doe alle ingrediënten in een grote pan. Breng het gerecht aan de kook, roer goed en leg het deksel op de pan. Zet het vuur wat lager en laat alles 10 minuten sudderen, tot de spaghetti perfect al dente is. Serveer het gerecht met geroosterde pijnboompitten, parmezaan, citroenschil en basilicum.

Dit recept komt uit Elke dag lekker koken – Valdemarsro en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op kook gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Elke dag lekker koken – Valdemarsro | Deltas | ISBN 9789 0447 61122 nur 441

Of bestel online:

Recepten uit kookboek Valdemarsro – Elke dag lekker koken

recepten valdemarsro

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!