Pastagerechten zijn eigenlijk altijd wel een succes. Bijna iedereen vindt pasta lekker. Pasta is snel en makkelijk te maken. Je kunt er zoveel (of weinig) groente in gooien als je wil. Pasta is daarnaast ook budgetvriendelijk en pasta valt ook bij kinderen in de smaak. Nou wat wil je nog meer?!
Weinig afwas! Dus gaan we eenpanspasta maken. We gooien alles in een en dezelfde pan, wachten een paar minuten, en klaar is ons eten. En nog een voordeel. Eenpanspasta heeft veel meer smaak. Want eenpanspasta krijgt, omdat de pasta gekookt wordt in dezelfde pan, de kans alle smaken van de ingrediënten te nemen. En dat proef je, een echte aanrader!
Recept voor eenpanspasta met spinazie en erwten
Recept voor 4 personen | bereiding 20 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig voor een eenpanspasta
- 400 g spaghetti
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 courgettes, grof geraspt
- 125 g verse spinazie
- 200 g diepvrieserwten
- 1 handje basilicumblaadjes
- 1 dl slagroom
- 1 l groentebouillon
- 1 el olijfolie
- zout en peper uit de molen
Voor de garnering
- 30 g pijnboompitten
- geroosterd parmezaan, versgeraspt
- 1 biologische citroen, fijn geraspte schil
- vers basilicum, fijngehakt
Eenpanspasta bereiding doe je zo
Doe alle ingrediënten in een grote pan. Breng het gerecht aan de kook, roer goed en leg het deksel op de pan. Zet het vuur wat lager en laat alles 10 minuten sudderen, tot de spaghetti perfect al dente is. Serveer het gerecht met geroosterde pijnboompitten, parmezaan, citroenschil en basilicum.
Dit recept komt uit Elke dag lekker koken – Valdemarsro en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op kook gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Elke dag lekker koken – Valdemarsro | Deltas | ISBN 9789 0447 61122 nur 441
Of bestel online:
Geen reacties