Avond eten/ Bijgerecht

Burgers van zoete aardappel met stoofvlees

Wist je dat de naam zoete aardappel eigenlijk een beetje misleidend is? het is namelijk helemaal geen aardappel. Bataat (zoete aardappel) is een knolgewas, en daarmee familie van rode bieten, wortelen, pastinaak en knolselderij.

Zoete aardappel zit bomvol vezels, dus een fijne groente wanneer je echt trek hebt. Daarnaast zijn voedingsvezels belangrijke stoffen voor een gezonde spijsvertering. Wij eten ze graag in de vorm van frietjes, maar vandaag maken we burgers van zoete aardappel. Lekker met stoofvlees.

burger van zoete aardappel met stoofvlees

Zoete aardappel burger met stoofvlees

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • Stoofvlees of iets anders om de burgers bij te serveren.
  • 2 middelgrote zoet aardappels, geschild
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 2 el. arrowroot
  • 1 tl gedroogde gember
  • 1 tl mierikswortel geraspt
  • 1 el kokosvet (of ander vet)
  • Zout naar smaak

Zo maak je zelf burgers van bataat:

  1. Rasp de zoete aardappels en duw ze samen met de ui door een zeeg zodat er zoveel mogelijk vocht uit verdwijnt. Dat maakt het bakken van de burgers eenvoudiger.
  2. Meng de groenten in een kom met de kruiden en de arrowroot. De arrowroot zal een goede binding geven en voorkomen dat de burgers te vet worden.
  3. Vorm bolletjes van het mengsel en dus ze dan plat tot burgers in de door jouw gewenste grootte.
  4. Bak de burgers op een middelhoog vuur zodra het vet heet is. Hierdoor zal de zoete aardappel meteen bakken en niet beginnen te stoven. Je burger wordt op deze manier krokant in plaats van zacht.
  5. Serveer met stoofvlees, een lekkere salade of iets anders waar jij zin in hebt.

Dit recept komt uit Homo Energeticus – het kookboek voor meer energie en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek en probeer enkele andere recepten uit.

Bestel bij je boekhandel: Homo Energeticus| Manteau | ISBN 9 789022 337127

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!