Avond eten/ Uitgelicht

Courgette pasta met champignons en rundergehakt

Wist je dat Nederlandse courgettes bijna het hele jaar verkrijgbaar zijn? Alleen in januari en december moet je op zoek gaan naar een andere groente. Courgettes zijn vrij subtiel van smaak waardoor het een groente is die je met veel andere ingrediënten kunt combineren.

Zoek naar jonge, kleine courgettes, die hebben meer smaak dan grotere exemplaren. Vandaag heb ik een recept voor Courgette pasta met slechts 5 ingrediënten.

Probeer ook: Courgetti met mozzarella en amandelen.

Courgette pasta met 5 ingrediënten

Courgette pasta met slechts 5 ingrediënten

Deze ingrediënten heb je nodig:

1 kg courgettes

  • 7-8 el olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 20 champignons in schijfjes
  • 5 tenen knoflook fijngehakt
  • 200 g zelfgemaakte pesto
  • Peper en zout naar smaak

Zo maak je zelf courgette pasta met slechts 5 ingrediënten

  1. Was de courgette en snijd met de spiraalsnijder in fijne spaghettislierten.
  2. Verhit een eetlepel olie in een grote pan en bak hierin het gehak rul en gaar. Maak het gehakt indien nodig los met een houten lepel of vork. Verwijder het vrijgekomen vocht en vet en gooi dat weg.
  3. Voeg 4 eetlepels olijfolie toe samen met de champignons en knoflook. Bak in ongeveer 3 minuten gaar. Voeg de courgetteslierten toe en bak nog 4-5 minuten mee.
  4. Voeg de pesto toe.
  5. Meng goed en voeg zout en peper naar smaak toe.

Dit recept komt uit Homo Energeticus – het kookboek voor meer energie en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek en probeer enkele andere recepten uit.

Bestel bij je boekhandel: Homo Energeticus| Manteau | ISBN 9 789022 337127

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!