Hapjes en snacks

Kabeljauw ceviche maken doe je zo

Eerder liet ik je al zien hoe je gravlax zalm kunt maken. Als je een visliefhebber bent mag ook een kabeljauw ceviche niet ontbreken in jouw culinaire repertoire. De meeste tijd van het maken van een mooie kabeljauw ceviche zit hem in het marineren. Ga ook hier voor de beste ingrediënten die je je kunt veroorloven. De smaak zal je belonen.

Hier vind je nog veel meer heerlijke hapjes en snacks (..) om zelf te maken.

KABELJAUW CEVICHE recept

Kabeljauw ceviche recept

Recept voor 6 personen | voorbereiding: 20 minuten | Marineren 3 uur en koelen 1 uur

Voor een mooie kabeljauw ceviche heb je deze ingrediënten nodig:

  • 400 g kabeljauwhaasje (of een moot zwaardvis of zeebrasemfilet)
  • 1⁄2 pepertje
  • 1 rode ui
  • 3 limoenen
  • 1 1⁄2 paprika in elke kleur: rood, groen, geel
  • 1⁄2 bosje koriander
  • 1 tl tabasco
  • zout

Kabeljauw ceviche maken doe je zo:

Snijd de vis in kleine stukjes.

Halveer het pepertje in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Pers de limoenen uit en vang het sap op.

Meng de blokjes vis met het pepertje, de ui en het limoensap in een kom. Zet in de koelkast en laat 3 uur marineren.

Was ondertussen de paprika’s en snijd deze in dunne reepjes. Was de koriander en knip deze fijn.

Haal de kom, zodra de vis gemarineerd is, uit de koelkast en voeg de paprika’s en koriander toe. Breng op smaak met tabasco en zout. Meng alles goed en verdeel over kleine glaasjes. Zet opnieuw 1 uur in de koelkast voordat je het serveert.

Dit recept komt uit Heerlijke hapjes uit de hele wereld en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Heerlijke hapjes uit de hele wereld | Deltas | ISBN 978 90 447 6095 8

Of bestel online:

recepten heerlijke hapjes

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!