Drankjes

Piña Colada zonder alcohol

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen onder ons voor een alcoholvrij drankje. Niet per se om als geheelonthouder door het leven te gaan, maar veel vaker omdat we bewust ervoor kiezen om niet altijd alcohol te drinken. Desalniettemin willen we natuurlijk wel een smakelijke ‘borrel’. Een nuchter opwindend drankje, maar dan zonder de kater.

En uiteraard drink je deze mocktail met een toepasselijk muziekje ;). “If you like drinking Piña Coladas, then you’ll like getting Caught in the Rain.” The Piña Colada Song.

Alcoholvrije versie van de strandvakantie klassieker Piña Colada

Deze Piña Colada zonder alcohol is een heerlijke verwennerij. Hij wordt gemaakt met kokoskefir, maar je kunt hem desgewenst vervangen door een gewone kefir op basis van zuivel of door yoghurt. Verkruimel er dan een lepel kokoscrème boven voor die noodzakelijke smaak van het paradijs. Het drankje is heel verkoelend op warme dagen.

Ingrediënten

  • 250 ml kokoskefir (te vervangen door gewone kefir, aangevuld met kokoscrème)
  • 125 ml ananassap
  • 150 g ananasstukjes, vers of afgegoten indien ze uit blik zijn
  • 15 ml vers limoensap
  • maraschinokersen, ananasstukjes en cocktailparasolletjes, ter garnering

Alcoholvrije Piña Colada cocktail

Schenk de kokoskefir en het ananassap in een blender. Voeg de ananasstukjes en het limoensap toe. Voeg 250 ml gemalen ijs toe en pureer alles glad en romig. Vul twee hurricane- of collinsglazen voor de helft met gemalen ijs en schenk hier het ananas-kokosmengsel bij. Versier ieder glas met een cocktailprikker met daarop een stukje ananas en een maraschinokers en met een cocktailparasolletje.

pina colada alcoholvrij

Alcoholvrij Piña Colada IJs

Je kunt ook ijsjes maken van de mix. Meng alles, vervang hierbij het gemalen ijs door 75 ml Simpele siroop, schenk het kokosmengsel in ijsvormen en steek stokjes in het kokosmengsel. Geniet ervan als de ijsjes helemaal bevroren zijn.

KOKOSKEFIR
Kokoskefir is goed voor je omdat het een probiotische held is. Kefir kan tot wel dertig verschillende bacteriestammen en schimmels bevatten die goed zijn voor je darmen. Deze bacteriën kunnen helpen bij het vergemakkelijken van de spijsvertering en het verlichten van verschijnselen zoals een opgeblazen gevoel. Iedere portie kefir bevat veel van die kleine gastjes en dat is goed voor alle spijsverteringsorganen.

Mocktails

Dit recept komt uit Mocktails en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Mocktails| Good Cook | ISBN 978 94 6143 257 4

Of bestel online:

mocktail recepten gezond

Heb je de alcoholvrije smaak te pakken? Bekijk dan hier nog veel meer recepten van drankjes zonder (en een paar met) alcohol.

Alcoholvrij Piña Colada cocktail

Print Recept
Personen: 1 mocktail Bereidingstijd: 5 min.

Ingrediënten

  • 250 ml kokoskefir (te vervangen door gewone kefir, aangevuld met kokoscrème)
  • 125 ml ananassap
  • 150 g ananasstukjes, vers of afgegoten indien ze uit blik zijn
  • 15 ml vers limoensap
  • maraschinokersen, ananasstukjes en cocktailparasolletjes, ter garnering

Bereiding

1

Schenk de kokoskefir en het ananassap in een blender.

2

Voeg de ananasstukjes en het limoensap toe.

3

Voeg 250 ml gemalen ijs toe en pureer alles glad en romig.

4

Vul twee hurricane- of collinsglazen voor de helft met gemalen ijs en schenk hier het ananas-kokosmengsel bij.

5

Versier ieder glas met een cocktailprikker met daarop een stukje ananas en een maraschinokers en met een cocktailparasolletje.

Extra notities

Dit recept komt uit en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl voor een gezondere leefstijl ga je naar www.kookgewoongezonder.nl

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!