Toetjes

Aspergepudding van Janneke

Asperges als toetje? Het komt misschien niet direct bij je op. Toch was het een van de desserts die mij het meest opviel in het nieuwe boek Desserts bij Janneke Thuis van Janneke Philippi. Misschien wel juist omdat een asperge dessert niet alledaags is. Maar misschien ook wel omdat, wanneer je het gerecht zonder woorden voorgeschoteld krijgt, het je direct op het verkeerde been zet. Bekijk de prachtige foto maar eens die Serge Philippi (jazeker de man van) ervan maakte. Zou jij raden dat hier asperges in gaan? Ik deel het recept vandaag graag met je.

Asperge dessert recept

asperge dessert recept
Desserts bij Janneke Thuis – Janneke Philippi – ISBN 978 90 452 1798 7 – € 19,99

Aspergepuddinkje met ‘tartaar’ van aardbeien

Het ligt niet voor de hand, maar ook van asperges kun je geweldige desserts maken. Dit romige aspergepuddinkje is ongetwijfeld een hit op je lentemenu.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 500 gram witte asperges
 • 250 ml slagroom
 • 3 blaadjes witte gelatine
 • 3 eetlepels suiker
 • 75 gram aardbeien
 • 1 eetlepel citroensap
 • 1 eetlepel poedersuiker
 • 2 theelepels munt, fijngehakt – staafmixer of keukenmachine,
 • 4 puddingvormpjes (inhoud 125 ml)

Zo ga je te werk:

 1. schil de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in een bodem water met zout in 20 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Pureer de asperges met de staafmixer of in de keukenmachine. Schenk de aspergepuree in een maatbeker en vul tot 400 ml aan met de slagroom.
 2. week de gelatine 5 minuten in een kom met ruim koud water. Breng de aspergepuree met de suiker tegen de kook. Laat de suiker op laag vuur oplossen. Neem de pan van het vuur en los al roerende de goed uitgeknepen gelatine op in de warme aspergepuree.
 3. spoel de vormpjes om met koud water. Schenk het aspergemengsel in de vormpjes. Zet de puddinkjes afgedekt minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
 4. veeg of was de aardbeien schoon en verwijder de kroontjes. Snijd de aardbeien in piepkleine blokjes. Schep ze om met het citroensap, de poedersuiker en de munt. Zet de aardbeien in de koelkast om te marineren.
 5. houd, om de puddinkjes te storten, de vormpjes een paar tellen in warm water. Leg op elk vormpje een dessertbord en keer ze samen. Verwijder voorzichtig de vormpjes. Schep wat aardbei-munttartaar op de puddinkjes.

Koop bij je boekhandel: Desserts bij Janneke Thuis – Janneke Philippi – ISBN 978 90 452 1798 7 – € 19,99

Of koop online:

Lees hier mijn recensie over Desserts bij Janneke Thuis en ontdek meteen 5 extra recepten uit dit kookboek!

desserts bij janneke thuis

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!