Kookboeken

Desserts bij Janneke thuis + 6 recepten om te proberen

Desserts bij Janneke thuis is een volledig herziene versie van Jannekes eerder verschenen boek Mijn favoriete desserts. Een aantal van haar oudere boeken worden in de serie ‘Bij Janneke thuis’ opnieuw uitgegeven. Dit is het vijfde boek van Janneke Philippi in die reeks. En met dik 150 recepten voor allerhande nagerechten is het een absolute musthave voor elke toetjesliefhebber.

desserts bij janneke thuis kookboek

Desserts bij Janneke thuis

Laat ik beginnen te zeggen dat ik al diverse boeken van Janneke Philippi in mijn bezit heb. Uit de boeken Weekendlunch en Appeltaart zet ik regelmatig wat op tafel. Gewoon omdat het goede, smaakvolle en vaak ook snelle recepten zijn. Inmiddels maak ik de gerechten niet meer precies zoals Janneke het opschreef, maar wel op een manier die door haar is geïnspireerd. Kruiden ben ik door haar recepten meer gaan gebruiken. Zelfs in nagerechten.

Jannekes veelal toegankelijke kookstijl spreekt mij enorm aan. De oogstrelende fotografie, welke haar man als foodfotograaf verzorgd, maakt ieder gerecht tot een potentieel klein feestje op het bord. In Desserts bij Janneke thuis vind je dat gebruik van kruiden weer veelvuldig terug. Zachte kruiden als basilicum en citroenmelisse gaan in verfijnde recepten, zoals basilicumkoekjes met lemoncurd. Houterige kruiden als tijm, laurier en rozemarijn komen voor in toetjes van het stoerdere soort voor zoals een lariersiroop en wijnbluf. Natuurlijk ontbreken ook klassieke nagerechten niet, denk aan crème brulee, moelleux au chocolat, tiramisu of een eenvoudige crumble.

Verrassend vond ik het gebruik van groenten in desserts. Dat lijkt in eerste instantie misschien gek, maar ook groenten bevatten van nature suikers. Dus dat maakt ze er heel geschikt voor toetjes, zeker in combinatie met zuivel. Haal dus maar snel asperges, pastinaak, pompoen, rabarber of zoete aardappel in huis. Je maakt er de lekkerste desserts van!

Probeer alvast 6 recepten uit Desserts bij Janneke thuis:

Conclusie: Desserts bij Janneke thuis is met meer dan 150 toegankelijke recepten voor allerhande nagerechten een absolute musthave voor elke toetjesliefhebber.

Koop bij je boekhandel: Desserts bij Janneke Thuis – Janneke Philippi – ISBN 978 90 452 1798 7 – € 19,99

Of koop online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!