Asperges staan wanneer ze in het seizoen zijn hier regelmatig op tafel. Inmiddels heb je daarom ook al heel wat asperge recepten voorbij zien komen hier op Kook Gewoon. Maar wist je dat je ook asperges uit de airfryer kunt maken? Je serveert ze als hapje of als voorgerecht. Super lekker! Vandaag deel ik dat recept met je.
Asperges uit de airfryer met knapperige prosciutto
Deze ingrediënten heb je nodig voor 6 porties:
- 12 dunne groene asperges, houtirige uiteinden verwijderd
- 24 dunne plakjes prosciutto
En zo ga je te werk in dit airfryer recept:
- Verwarm de airfryer voor op 180 graden.
- Wikkel elke asperge in 2 plakjes prosciutto.
- Vet de airfryermand in met bakspray (om aanplakken te voorkomen!) en leg er 2 tot 3 asperges per keer in. Bak ze 4 minuten. Herhaal met de overige asperges.
- Haal de asperges uit de airfryer en laat ze voor het serveren 5 minuten afkoelen op een rooster.
Voedingswaarde per portie (= 2 asperges): 4 g vet – koolhydraten 2 g – suiker 1 g – eiwitten 11 g – 85 kcal
TIP: Koop dunne asperges en dunne planne prosciutto en je zult versteld staan hoe lekker deze asperges uit de airfryer zijn!
Dit recept komt uit Gezond koken in de airfryer (kookboek review) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Gezond koken in de airfryer| Manteau | ISBN 9789 0223 37332
Of bestel online:
Geen reacties