Dit recept is een perfect voorbeeld van een blanco canvas waaraan je zelf je invulling geeft. De aubergine in grote plakken snijden, mengen met enorme hoeveelheden olijfolie en zout, en roosteren in een gloeiendhete oven tot je de perfecte bruine kleur hebt. De dressing, de krokante textuur en de garnering die jij toevoegt (ga dus gerust los!), is wat het gerecht uniek maakt.
Salade van aubergine, komkommer en edamame
Dit recept is voor 6 personen
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 3 aubergines, in plakken van 3 cm dik
- olijfolie, om te besprenkelen
- 3 el den miso (zie recept hieronder)
- 100 g edamame (sojabonen)
- extra vergine olijfolie, om te besprenkelen
- 1 tl verse of gemalen kurkuma, geraspt
- 2 el citroensap
- 200 g Griekse yoghurt zeezout en versgemalen
- zwarte peper
- 1 kleine Libanese komkommer (o.a. Midden-Oosterse winkel), met een dunschiller in linten geschild
- een handvol koriander
Zo maak je een aubergine salade met komkommer en edamame
- Verwarm de oven voor tot 220 °C.
- Besprenkel de aubergineplakken royaal met olijfolie en bestrooi ze met zout en meng goed. Verdeel de plakken aubergine over een bakplaat en rooster ze in ongeveer 20 minuten in de oven goudbruin, tot de aubergine in het midden zacht is. Keer halverwege om.
- Verhit intussen een koekenpan en roerbak de sojabonen 2 tot 3 minuten met de den miso. Zet apart.
- Meng de kurkuma met het citroensap en de yoghurt. Sprenkel de kurkuma-yoghurtdressing met een schuimspaan over de aubergine.
- Strooi de sojabonen erover en garneer met de komkommerlinten en de koriander.
Dit recept komt uit Hemels Koken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek en probeer ook enkele andere recepten uit.
Bestel bij je boekhandel: Hemels Koken | Good Cook | ISBN 9 789461 432315
Of bestel online:
Meng alle ingrediënten en verwarm een paar minuten in een pan. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht afgesloten bakje n de koelkast. Met dit eenvoudige recept maak je een pasta die je overal op kunt smeren om er direct extra smaak aan te geven. Bijvoorbeeld als je aubergine gaat roosteren. Of voeg de pasta toe aan een pan met gebakken wilde paddenstoelen, of betrijk er tofu of kip mee voordat je deze gaat grillen.
Dit recept komt uit Hemels Koken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op www.kookgewoon.nl.Den Miso uit Hemels Koken
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Geen reacties