Bijgerecht/ Tips

Bieten roosteren hoe doe je dat?

Rode bieten roosteren is erg eenvoudig. De oven doet het meeste werk voor je. Ik leg je in dit blog graag uit hoe je zelf verse bieten roostert. Dat is namelijk zo ontzettend veel lekker dan gekookte bieten. Probeer het eens!

Dit heb je nodig:

  • rode bieten
  • olijfolie
  • aluminiumfolie
  • bakblik
  • oven (of bbq zie hieronder)

Rode bieten roosteren, zo doe je dat:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik ruim met aluminiumfolie, je moet zoveel gebruiken dat je dadelijk de bieten ermee kunt inpakken.

Maak de bieten schoon en droog. Wrijf ze in met olijfolie en leg ze in het bakblik. Vouw het aluminiumfolie dicht. Zet voor 45 minuten in de oven. Controleer of de bieten al gaat zijn. Een scherp mesje moet ervoor doorheen kunnen glijden. Nog niet gaar? Zet dan nog even terug. Laat afkoelen en wrijf de schillen er met je handen af. Gebruik handschoentjes om verkleuring te voorkomen.

rode bieten-roostere-hoe-doe-je-dat
rode bieten roosteren in de oven – dit zijn moestuin bietjes dus wat kleiner dan normaal

Bieten roosteren op de bbq

Ook op de bbq is het mogelijk om bieten te roosteren. In dat geval ga je hetzelfde te werk. Je maakt de bieten schoon, wrijft ze in met olie en wikkelt ze afzonderlijk goed in met aluiniumfolie, vervolges leg je de bieten tussen de kooltjes en check je ze na een half uur. Ook nu moet een scherp mesje er zo doorheen gaan. Pas op heet!

Recepten met geroosterde bieten

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!