Deze avocado spread is supersimpel te maken en net iets anders dan de bekende guacamole. Het is lekker als lunch op brood met een gepocheerd eitje erbij, maar ook als borrelhap met getoaste pitabroodjes.
De spread is fris van smaak door het limoensap en een leuke manier om kinderen kennis te laten maken met avocado. Heerlijk met roerei op toast als lunch in het weekend.
Avocado spread maken doe je zo
Recept voor 2 personen | Bereidingstijd: ± 7 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig om avocadospread te maken:
- 1 avocado, geprakt
- sap van 1⁄4 limoen
- 10 g verse dille, blaadjes fijngehakt
- 10 g verse munt, blaadjes fijngehakt
- snufje zout
Meng alle ingrediënten door elkaar of pureer ze een keukenmachine voor een gladde substantie (voor kleine kinderen). Je mag best nog stukjes avocado zien en proeven in deze spread, maar dat is uiteraard erg persoonlijk. Helemaal glad pureren kan uiteraard ook.
Guacamole Maken
Wil je toch liever guacamole maken in plaats van avocadospread? Voeg dan 1 tomaat in kleine blokjes toe en vervang de dille en munt door koriander. Optioneel kun je ook nog fijn gesnipperde ui en rode chilipeper in dunne ringen naar smaak toevoegen. Verdubbel de hoeveelheden voor een ruimere portie guacamole.
Dit recept komt uit Bistro Manon en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Bistro Manon | Good Cook | ISBN 978 9461 4326 05
Of bestel online:
Geen reacties