Toetjes

Bananenbrood chocolade pudding

De bijzondere combinatie van intense chocolade, zoete, smeuïg makende banaan en het volle aardse van tahin leveren een perfecte warme pudding op. En wat ik zo grappig vind, in deze overheerlijk chocolade pudding zitten precies dezelfde ingrediënten als in dit chocolade bananenbrood.

bananenbrood chocolade pudding

Bananenbrood chocolade pudding maak je zo:

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 250 g (circa 2 middelgrote) heel rijpe of overrijpe bananen (gewicht met schil)
  • 4 el (60 ml) plantaardige of olijfolie
  • 50 g tahin, op kamertemperatuur
  • 50 g volle Griekse yoghurt, op kamertemperatuur
  • 1 groot ei, op kamertemperatuur
  • 50 g kristalsuiker
  • 50 g bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 60 g tarwebloem (of glutenvrije tarwebloem)
  • 25 g cacao
  • ½ tl baksoda
  • ¼ tl fijn zeezout
  • 100 g pure chocoladedruppels

VEGAN OPTIE: Je kunt een veganistische versie maken door het ei weg te laten en 350 gram bananen en 75 gram tahin te gebruiken. Ook moet je 50 gram plantaardige yoghurt vervangen;

En zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C/hetelucht 160°C. Neem voor de pudding een ovenschaal met een inhoud van circa 7,5 dl; die van mij is 18 cm in doorsnee en 5 cm diep.
  2. Pel de bananen en pureer ze met de hand of met een elektrische mixer. Klop de olie erdoor, gevolgd door de tahin. Klop dan de yoghurt erdoor. Gevolgd door het ei en dan de kristalsuiker, de basterdsuiker en de vanille.
  3. Klop of roer met een vork de bloem, de cacao, de baksoda en het zout door elkaar en klop het langzaam door het beslag tot je geen witte spikkels meer ziet. Spatel dan de chocoladedruppels erdoor met een flexibele spatel, die je straks nodig hebt om het dunne beslag in de ovenschaal te schrapen.
  4. Bak de puddingcake 40-45 minuten, al naargelang de binnenkant smeuïg en gesmolten wilt hebben of niet. Laat het eenmaal uit de oven 5-10 minuten staan voor je je lepel erin steekt voor die eerste heerlijk zompigzachte hap.

Dit recept komt uit Koken, eten, leven van Nigella Lawson en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Koken, eten, leven Nigella Lawson | Atlas Contact | ISBN 978 9045 043 074

Of bestel online:

Koken, eten, leven van Nigella Lawson

Verhalen, herinneringen en 100 nieuwe recepten van de koningin van de thuiskeuken. De meeste mensen hebben volgens mij wel minimaal één Nigella kookboek in huis. Zo niet, dan is dit er eentje om dat recht te zetten. Als je net als ik weleens een kookboek op je nachtkasje hebt liggen om uit te lezen, dan is Nigella’s nieuwste boek een aanrader. Met 350+ bladzijden en ‘maar’ 100 recepten is er lekker veel ruimte voor verhalen en herinneringen over eten.

Van Een liefdevol pleidooi voor bruin voedsel; ‘hallo Instagram, dit is een stoofpot, stoofpotten zijn bruin’ tot Genieten met Kerst; ‘wij mensen hebben rituelen nodig’. Verhalen met de herkenbare Nigella humor, echt om van te smullen.

Net als de recepten overigens. De foto’s zijn vrij basic, Nigella maakt geen gebruik van een foodstylist, dus nergens echt indrukwekkende (en misschien juist daarom wel afschrikwekkende) gerechten. Een beetje ouderwets. Maar misschien daarom juist wel fijn. Want het zijn stuk voor stuk haalbare recepten die jij thuis ook maakt. En ook nog eens vrijwel identiek aan de foto op tafel zet. Net als Nigella, de koningin van de thuiskeuken! Als dat niet fijn is..

nieuwste kookboek nigella

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!