Oh jee! Geen oranje tompoucen gekocht voor Koningsdag dit jaar? En ook bijna niets in huis om iets lekkers te maken? Check dan snel dit recept. Je hebt er maar 4 dingen voor nodig. Met een beetje geluk heb je al deze ingrediënten in huis en zet je in een handomdraai deze lekkere en luchtige toetjes op tafel.
Een licht en luchtig Oranje toetje waar je niet veel voor nodig hebt
Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 5 g agar agar (of gelatine)
- 250 ml slagroom
- 50 g suiker
- (optioneel iets lekkers ter garnering)
En zo ga je te werk:
- Meng de agar agar door het sinaasappelsap in een pannetje en laat 2 minuten opkoken (zie de aanwijzingen op de verpakking). Laat afkoelen.
- Sla intussen de slagroom lobbig met de suiker. Roer het afgekoelde sinaasappelsap erdoor. Giet in 4 mooie glaasjes en laat 3 uur (of langer) opstijven in de koelkast.
- Optioneel serveer de oranjebavarois met: een toef slagroom, wat geraspte sinaasappelschil, gehakte pistachenootjes/chocolade, koekkruimels of iets anders lekkers wat je in huis hebt.
TIP: Voor een extra oranje touch vul je de glaasjes eerst met een schuifje sinaasappel voordat je ze vult!
credits: Dit oranje toetje bedacht ik voor feesteditie 2019 Lekker Weten van Ekoplaza.
Geen reacties