Miso is een fantastische manier om smaak te geven aan soepen en rijstgerechten en om vlees te marineren. Deze umamismaakmaker zorgt voor een zijdezacht mondgevoel en in combinatie met de geroosterde en toch sappige biefstuk resulteert dit in een voortreffelijke combinatie van smaken en texturen.
Recept biefstuk met miso & geroerbakte groenten
2 personen | voorbereiden 2 uur marineren + 5 minuten | bereiden 12 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 3 el rijstwijn (o.a. toko)
- 2 el rode miso (Japanse sojabonenpasta, o.a. toko)
- 1 teentje knoflook, fijngehakt of geraspt
- 2 biefstukken à 150 g (je kunt ossenhaas of entrecote gebruiken)
- 320 g wokgroenten, naar keuze
Uit de voorraadkast
- 3 tl suiker
- 2 el plantaardige olie 1⁄2 tl zout
- 1⁄4 tl witte peper
- 2 el lichte sojasaus
En zo ga je te werk:
Meng in een grote kom 2 theelepels van de suiker met 2 eetlepels van de rijstwijn, de miso en de knoflook. Voeg de biefstuk toe en wrijf het vlees goed in met de marinade. Laat 2 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Verhit een wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg 1 eetlepel olie toe en bak de biefstukken 3 minuten aan beide kanten voor medium rare of langer als je van doorbakken biefstuk houdt. Laat ze een paar minuten losjes afgedekt met aluminiumfolie op een bord rusten.
Voeg intussen de rest van de olie toe aan de wok, gevolgd door de wokgroenten. Breng na 3 tot 5 minuten op smaak met het zout, de peper, de lichte sojasaus en de rest van de rijstwijn en de rest van de suiker. Roerbak nog 2 tot 3 minuten en schep op een bord.
Snijd de biefstukken in plakjes en leg deze op de groenten.
Dit recept komt uit Chinese takeaway met 5 ingrediënten en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Chinese takeaway met 5 ingrediënten | Good Cook| ISBN 9 789 4614 3253 7
Of bestel online:
Bekijk hier andere Chinese recepten (..)
Geen reacties