Avond eten

Varkensschnitzel met tonkatsusaus & kleefrijst

In plakjes gesneden sappig varkensvlees in en krokant jasje, geserveerd met geurige rijst en een zoete, zurige saus. Loopt het water je al in de mond? De schnitzels worden in dit recept gefrituurd in de pan, maar gewoon bakken kan natuurlijk ook. Is ietsje gezonder, maar ze worden er ook iets minder knapperig van. Aan jou de keuze.

Sappige schnitzel krokant bakken doe je zo

Recept sappige schnitzel krokant bakken

4 personen | voorbereiden 10 minuten | bereiden 40 minuten

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 360 g kleefrijst (ketan, o.a. toko)
  • 1 ei
  • 50 g panko (Japans broodkruim)
  • 350 g procureur (varkensnek)
  • 120 ml tonkatsusaus (kant- en-klare, o.a. toko)

Uit de voorraadkast:

  • 500 ml plantaardige olie 1⁄2 tl zout
  • 1⁄4 tl witte peper

En zo ga je te werk:

Voeg de rijst toe aan een middelgrote pan en vul de pan met warm water. Wrijf de rijst tussen je handen in de pan en giet zorgvuldig af. Herhaal nog minimaal drie keer om een deel van het zetmeel te verwijderen. Laat de rijst goed uitlekken, voeg weer toe aan de pan en bedek met precies 500 ml water. Zet het vuur hoog en breng de rijst aan de kook. Het is belangrijk dat je niet roert.

Houd nu je aandacht bij de pan. Zet het vuur helemaal laag zodra al het water is opgenomen en er kleine kuiltjes in de rijst ontstaan. Plaats het deksel goed op de pan, zodat de stoom in de pan blijft. Kom niet in de verleiding om het deksel van de pan te halen om er een blik in te werpen. Laat nog 5 minuten garen en zet dan het vuur uit. Laat de rijst nog 15 minuten in de restwarmte stomen. Haal het deksel van de pan en roer de kleverige rijst los met een lepel.

Sappige schnitzel krokant bakken doe je zo:

Verhit de olie in een diepe pan tot 170 °C.

Klop het ei los in een lage schaal en voeg naar smaak zout en peper toe. Strooi de panko in een andere schaal. Snijd de procureur in 4 gelijke plakken. Doop elke plak in het losgeklopte ei, wentel vervolgens door de panko en druk aan zodat het broodkruim
blijft plakken en het vlees helemaal bedekt is. Laat deze schnitzels voorzichtig in de hete olie zakken en frituur 6 tot 8 minuten.
Keer regelmatig, zodat de schnitzels gelijkmatig gaar en bruin worden. Laat uitlekken op een rooster of op een bord bekleed met keukenpapier.

Snijd de schnitzels in stukjes en leg op de kleefrijst. Besprenkel met de tonkatsusaus en serveer direct.

Dit recept komt uit Chinese takeaway met 5 ingrediënten en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Chinese takeaway met 5 ingrediënten | Good Cook| ISBN 9 789 4614 3253 7

Of bestel online:

recepten chinese takeaway 5 ingredienten

Bekijk hier alle andere Chinese recepten (..)

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!