De combinatie van kikkererwten en vis is er misschien een waar je niet zo snel aan denkt. Toch kom je de combinatie in de landen waar veel kikkererwten worden gegeten vrij veel tegen. Laat je gewoon overtuigen door dit recept met kikkererwten een vis!
Kikkererwten met vis en harissa
Recept voor 4 personen | bereidingstijd: 60 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 150 gr gedroogde kikkererwten, geweekt en gekookt (ca. 400 gr gare erwten)
- 250 gr koolvisfilet, in blokjes (of een andere witte vis)
- olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- zout
- 1 ui, gesnipperd
- 1 gele paprika, in kleine blokjes
- 1 blik gepelde tomaten, in grove stukken
- flinke snuf gemalen kardemom
- 2 el harissa
- 1 el tomatenpuree
- 1 gepekelde citroen, in kleine stukjes
- 250 ml groentebouillon
- 3 el koriander, fijngehakt
En zo maak je de kikkererwten met koolvis en harissa:
Meng de koolvis met twee eetlepels olijfolie, komijn, koriander, één teen fijngehakte knoflook en een snuf zout en laat marineren. Het liefst een uurtje, maar korter kan natuurlijk ook; de smaken zijn dan alleen iets minder goed ingetrokken.
Giet een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui
en de paprika in een paar minuten glazig op halfhoog vuur. Doe de tweede teen knoflook en de stukken tomaat bij de paprika en laat
de smaken even in elkaar trekken. Roer na een minuut de kardemom, harissa, tomatenpuree, citroen, de gare kikkererwten en een halve theelepel zout er doorheen. Giet de bouillon erbij en laat nog een paar minuten sudderen. Kneus een deel van de kikkererwten met een stamppot stamper.
Doe de stukken vis bij de saus en laat deze in drie à vier minuten gaar worden. Roer het voorzichtig om, zodat de vis heel blijft. Schep het gerecht op een serveerschaal en bestrooi met koriander. Lekker met brood om alle heerlijke saus mee op te eten.
Dit recept komt uit Het Kikkererwten kookboek en is met toestemming van de auteurs gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Het Kikkererwten kookboek| ISBN 9789090344423
Of bestel online: https://kikkererwten.nl/boek-bestellen/
Meng de koolvis met twee eetlepels olijfolie, komijn, koriander, één teen fijngehakte knoflook en een snuf zout en laat marineren. Het liefst een uurtje, maar korter kan natuurlijk ook; de smaken zijn dan alleen iets minder goed ingetrokken. Giet een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de paprika in een paar minuten glazig op halfhoog vuur. Doe de tweede teen knoflook en de stukken tomaat bij de paprika en laat de smaken even in elkaar trekken. Roer na een minuut de kardemom, harissa, tomatenpuree, citroen, de gare kikkererwten en een halve theelepel zout er doorheen. Giet de bouillon erbij en laat nog een paar minuten sudderen. Kneus een deel van de kikkererwten met een stamppot stamper. Doe de stukken vis bij de saus en laat deze in drie à vier minuten gaar worden. Roer het voorzichtig om, zodat de vis heel blijft. Schep het gerecht op een serveerschaal en bestrooi met koriander. Lekker met brood om alle heerlijke saus mee op te eten. Dit recept komt uit Het Kikkererwten kookboek en is met toestemming van de auteurs gepubliceerd op Kook Gewoon.
Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl voor een gezondere leefstijl ga je naar www.kookgewoongezonder.nl Kikkererwten met koolvis en harissa
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Extra notities
Geen reacties