Bijgerecht/ Weet wat je eet

Alles wat je moet weten over caesardressing

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over en om caesar dressing te maken. Wat is caesardressing eigenlijk? Waar komt de naam van deze saus of dressing vandaan? Hoe lang kun je een caesardressing bewaren, welke ingrediënten zitten er in deze dressing, en uiteraard het basisrecept voor het zelf maken van de enige echte caesardressing.

Wat is caesardressing eigenlijk?

Een caesardressing is een koude emulsie met eidooier en Parmezaanse kaas, op smaak gebracht met knoflook en ansjovis en gebonden met room. Je serveert het koud.

Caesarsalade geboren uit nood

De caesarsalade is genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar en chef-kok van Italiaanse afkomst, die in San Diego woonde en in Mexico werkte. De salade is ontstaan uit nood, meerdere ingrediënten waren niet meer voorradig, op een druk moment in 1924. Toen mensen later terugkwamen in de zaak en speciaal naar deze salade vroegen, wist Cardini dat hij iets bijzonders had gemaakt.

Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Caesarsalade)

Waar smaakt een caesar dressing goed bij?

De klassieke toepassing is uiteraard bij een Caesar salade! En die maak je als volgt: verdeel 1 krop bindsla over 4 grote, diepe borden of 4 kommen. Voeg aan elke portie croutons met knoflook, 3 gehalveerde, zachtgekookte eieren, 6 ansjovisfilets in olijfolie en 2 el Parmezaan snippers toe. Serveer met de caesardressing. Voeg eventueel gegrilde, fijngesneden kip toe.

Wil je iets meer pit geven aan deze salade? Voeg dan 10 druppels tabasco toe aan je dressing.

Caesar dressing bewaren

Je kunt caesardressing niet erg lang bewaren omdat er rauw ei in zit. Na 1 dag in een schone, afgesloten vershouddoos, is het nog bruikbaar, daarna kun je beter een verse dressing maken.

De bereidingstijd van caesardressing

Een caesardressing is zo gemaakt, het kost je slechts 10 minuten bereidingstijd.

Wat heb je nodig om een caesardressing te maken?

Voor het zelf maken van een caesardressing heb je niet veel meer nodig dan een blender.  En uiteraard de genoemde ingrediënten uit het basisrecept.

Hoe moet je een caesardressing maken?

Caesar dressing

Print Recept
Personen: 4 personen Bereidingstijd: 10 min.

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 eidooier
  • 4 ansjovisfilets in olijfolie
  • 25 g versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 2 snufjes piment
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl worcestersaus
  • 100 ml vloeibare room
  • 2 el sherryazijn
  • zout, peper

Bereiding

1

Stap 1 Pel de knoflook en snijd fijn.

2

Stap 2 Meng de eidooier met de knoflook en de ansjovis in de blender.

3

Stap 3 Voeg de Parmezaanse kaas, het piment, de olijfolie, de worcestersaus, de room en de sherryazijn toe. Blijf mixen tot je een gladde saus hebt. Breng ten slotte op smaak.

Extra notities

Deze informatie en het recept voor caesardressing komt uit Het kleine boek voor sauzen en is met toestemming van de uitgever Good Cook gepubliceerd op Kook Gewoon. Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl voor een gezondere leefstijl ga je naar www.kookgewoongezonder.nl

Deze informatie en het recept voor caesardressing komt uit Het kleine boek voor sauzen en is met toestemming van de uitgever Good Cook gepubliceerd op Kook Gewoon.

Met Het kleine boek voor sauzen leer je de basiskennis voor het bereiden van 40 klassieke en originele sauzen en bereid je voortaan je eigen perfecte sauzen allemaal zelf! In dit boek krijg je bij elke saus een duidelijke uitleg over de samenstelling, de opbouw, de bereiding en de benodigde techniek. De handige tips zorgen voor een perfecte home made saus!

Bestel bij je boekhandel: Het kleine boek voor sauzen | Good Cook | ISBN 9789461432636

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!