Klassieke recepten zijn een boeiende leidraad, maar ze houden gelukkig geen verplichting in. Nieuwe recepten ontstaan door te proberen en variëren met andere hoeveelheden en ingrediënten. Deze cake kun je maken zonder ei te gebruiken waardoor hij vegan wordt. De olijfolie en tijm geven de cake een zuiderlijk aroma.
Dit recept is zowel veggie als vegan te bereiden. Voor veggie kies je de blauwe optie (in zowel ingredientenlijst als tekst) en voor vegan de groene optie.
Amandelcake met blauwe bessen, tijm en olijfolie
6 personen (springvorm van 24 cm doorsnee) | koken 20 minuten en bakken 30 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 1,5 dl olijfolie
- 3 eieren of 150 g zijden tofu
- 150 g rietsuiker
- 100 g zelfrijzende bloem
- 100 g amandelmeel
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel zout
- 2 koffielepels tijm
- 125 g blauwe bessen
En zo maak je een cake zonder ei:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Mix de eieren of zijden tofu met de olijfolie. Vermeng de suiker met de zelfrijzende bloem, het amandelmeel, het bakpoeder, het zout en de tijm. Giet het natte mengsel erbij en roer alles goed om. Verdeel het beslag over een ingevette taartvorm en verdeel de bessen erover. Bak de cake 30 minuten in de oven.
Dit recept komt uit Veggie of Vegan, lekker simpel (..) en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Veggie of Vegan, lekker simpel (..) | Manteau| ISBN 9 789 0223 3760 8
Of bestel online:
Bekijk hier meer vegetarische recepten (..) of vegan recepten (..)
Geen reacties