‘Tiramisu’ betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’, wat zoveel betekent als ‘maak mij blij’. Met maar een paar ingrediënten zet je in een mum van tijd deze Italiaanse oerklassieker op tafel. Hieronder een lekker tiramisu recept, gewoon in het Nederlands.
Geen liefhebber van de Italiaanse keuken? Probeer dan eens een van onze andere toetjes en dessert recepten.
Nederlands recept voor tiramisu
Recept voor 4 personen | bereidingstijd 30 minuten | nachtje wachten
Ingrediënten tiramisu:
- 250 g mascarpone
- 2 eierdooiers
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el poedersuiker
- 3 dl sterke koffie, afgekoeld
- 0,8 dl amaretto
- 1 zak lange vingers
- cacao
- chocoladekrullen (optioneel)
En zo maak je zelf tiramisu:
- Meng de mascarpone met de eierdooiers, de vanillesuiker en de poedersuiker tot een homogene massa.
- Meng de koffie met de amaretto in een diep bord. Leg op de bodem van een rechthoekige (oven)schaal een laagje droge lange vingers. Strijk er een deel van de mascarponecrème op.
- Doop dezelfde hoeveelheid lange vingers in de koffie; dompel ze goed onder, maar zorg ervoor dat het vocht niet helemaal opgeslorpt wordt, zodat de tiramisu niet te nat wordt. Leg dit rijtje boven op de mascarponecrème. Herhaal de laagjes tot de koekjes op zijn. Werk de bovenkant af met de rest van de mascarponeroom.
- Laat een nacht rusten in de koelkast, dan komen de smaken helemaal tot hun recht.
- Bestrooi voor het serveren met cacao en werk eventueel af met chocoladekrullen.
Bake off Vlaanderen – Geluk uit de oven
Dit recept komt uit Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Ook in Vlaanderen kan men geen genoeg krijgen van bak-programma’s als Heel Holland Bakt. Bij onze zuiderburen heet het Bake off Vlaanderen en vorige week is het nieuwste kookboek met een heerlijke selectie van 50 recepten verschenen: Geluk uit de oven. Op mijn website deel ik een aantal heerlijke recepten uit dit boek. Misschien niet allemaal heel gezond, maar wel stuk voor stuk om van te smullen.
Het boek is een goede handleiding voor degenen met minder ervaring, maar minstens even verrassend voor wie zijn baksporen al verdiend heeft. Want naast de recepten biedt het boek ook vele tips en keukenwijsheden om misbaksels te vermijden. Een goed excuus om thuis fantastisch te gaan bakken.
Bestel bij je boekhandel: Manteau | Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven | ISBN 978 9022 3375 78
Of bestel online:
Geen reacties