Een hele kip van de bbq of uit de oven is zo’n fijn feestmaal. Super lekker en kip past eigenlijk bij alles. Maiskolven, aardappels, bloemkool, pompoen, ananas, koolsalade alles smaakt wel lekker bij kip. Deze kip gaat aan het spit van de bbq en dat is verrassend snel klaar!
Geen spit voor je bbq of oven? Check dan deze recepten met (hele) kip, er zit vast iets lekkers voor je tussen!
Recept hele kip aan het spit van de bbq
Recept voor 4 personen – 10 minuten voorbereiding – 55 minuten indirect grillen – kerntemperatuur gare kip 81°C
Deze ingrediënten heb je nodig:
- 1 hele kip
- 1 bosje tuinkruiden
- 1 el zout, 1 tl peper
- 1 tl paprikapoeder, olijfolie
BENODIGDHEDEN:
- spit
- aluminium druipbak
Zo bereid je zelf een hele kip aan het spit van de bbq
1. Meng alle specerijen voor de braadkiprub.
2. Bestrijk de kip met olijfolie en wrijf het vlees rondom in met de rub. Steek het kruidentuiltje in de kip.
3. Steek de kip aan het spit en maak je barbecue klaar om het vlees indirect te grillen. Zet een druipbak onder de kip om het sap op te vangen.
4. De kip is gaar zodra de interne temperatuur van de kippenborst oploopt tot 81°C.
Tip van auteur Raphael Guillot: “Omdat het spit integraal deel uitmaakt van je barbecue, raad ik je aan een ietwat duurder model te kiezen. Ik heb er inmiddels al heel wat getest, en het enige spit dat ik nu nog steeds gebruik, heeft me 150 euro gekost. Niet goedkoop, maar het is een investering: je zult voortaan op zondagochtend nooit meer een braadkip op de markt kopen! Je kunt in plaats van de rub ook kant-en-klare ‘braadkipkruiden’ kopen in de supermarkt. Wrijf de kip in en… Klaar! “
Dit recept komt uit De perfecte barbecue en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: De perfecte barbecue | Deltas | ISBN 978 90 447 5082 9
Of bestel online:
Geen reacties