Ben jij ook zo dol op puree? In plaats van aardappels gebruiken we in dit recept pastinaak. Deze pastinaak puree heeft een zeer aromatische, zoete en anijsachtige smaak. Zo ontzettend lekker! Gewoon eens proberen, zou ik zeggen. Met left-over pastinaak, maak je overigens ook een heerlijke geroosterde pastinaak knoflooksoep.
Pastinaak puree recept voor 2 personen
Voorbereidingstijd ca. 12 minuten, bereidingstijd 30 minuten in de oven.
Deze ingrediënten heb je nodig voor een overheerlijke pastinaak puree:
- 3 middelgrote pastinaken
- 150 g aardpeer (of zie TIP)
- 1 middelgrote aardappel
- 3 dunne kalfslapjes
- 140 g tomatenpuree (blik/brik)
- 300 g tomatenblokjes (blik)
- 80 g geraspte Parmezaanse kaas
- peper, Himalayazout, oregano, paprikapoeder, nootmuskaat en cayennepeper
En zo maak je de pastinaakpuree:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de tomatenblokjes met de tomatenpuree. Giet 1/3 van het tomatenmengsel in een brede ovenschaal en schik er de kalfslapjes op. Kruid af met oregano, paprikapoeder en cayennepeper (wees niet te zuinig als het pittig mag zijn!). Overgiet met de rest van de tomatensaus en kruid nogmaals af.
- Strooi de Parmezaanse kaas eroverheen. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Schil de pastinaak, aardpeer en aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel samen met de aardpeer in water. Voeg na 8 minuten de pastinaak toe en laat verder koken gedurende 12 minuten. Giet het water af. Pureer en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de kalfslapjes in tomatensaus met de smeuïge puree. Smakelijk!
TIP: Aardpeer geeft een heerlijk zoete toets aan puree. Helaas vind je deze knol niet altijd in de winkel. Je kan de aardpeer dan gewoon weglaten uit het recept en een extra aardappel gebruiken. Wil je toch dat zoete effect? Voeg dan 1⁄2 geschilde zoete appel toe aan de puree. De bereiding blijft dezelfde.
LIEVER VEGAN: Gebruik vegan geraspte kaas en vervang het kalfsvlees door vegetarische balletjes. Balletjes in tomatensaus, it is!
LIEVER GEEN KALFSVLEES: Je kan de kalfslapjes vervangen door dunne kalkoenfilets of varkenslapjes. De bereiding blijft dezelfde.
Dit recept komt uit Be fit be awesome 2 en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Be fit be awesome 2 | uitgeverij Vrijdag | ISBN 9 789460 019258
Of bestel online:
Geen reacties