Avond eten/ Lunch/ Soep

Erwtensoep met munt

Deze eenvoudige erwtensoep met munt heeft net zo’n energiegevend effect als de komst van de lente. Eet de soep warm als oppepper, of koud als verfrissing.

Doperwten soep met munt

doperwten soep met munt

Voor 4 personen Bereiding 1 uur en 25 minuten

Ingredienten:

  • 1,8 kg verse doperwten, gedopt en peulen bewaard
  • 2 preistengels (230 g), witte en groene delen gescheiden en fijngesneden
  • 40 g verse munt, helft geplukt
  • fleur de sel en versgemalen witte peper

Voor de garnering:

  • 125 g koolscheuten, rauw of geblancheerd, fijngesneden
  • 40 g hennepzaad eetbare bloemen

Zo ga je te werk:

  1. Doe de erwtenpeulen en de prei in een grote kookpan. Voeg 2 liter water en 2 theelepels fleur de sel toe en breng aan de kook. Roer regelmatig. Zet het vuur middelhoog en laat 1 uur koken, tot het water tot de helft is ingekookt. Zet het vuur uit en voeg de takjes munt toe aan de pan. Laat 5 minuten trekken. Zeef de bouillon, voeg de doperwten toe (bewaar er een paar ter garnering) en kook ze
  2. 3 minuten, tot ze net gaar zijn. Voeg de losgemaakte blaadjes munt toe en mix tot een gladde soep. Breng op smaak met fleur de sel en witte peper.
  3. Serveer de soep warm of koud, bestrooid met de koolscheuten, het hennepzaad, de bewaarde doperwten en de eetbare bloemen. Als je de soep koud serveert, kun je indien nodig nog een beetje bouillon toevoegen om de soep te verdunnen.

Tip: buiten het seizoen kun je de verse erwten vervangen door erwten uit de diepvries. Wil je een krachtiger bouillon, vervang dan de erwtenpeulen door kruiden (tijm, laurier) of gebruik een verse groentebouillon die je zelf hebt gemaakt van groenteresten zoals bijvoorbeeld aspergeschillen.

California Dreamin’

Dit soeprecept komt (net als dit ontbijtje met chiazaad) uit het kookboek California Dreamin’ dat is uitgebracht door uitgeverij Good Cook. In dit kookboek maak je kennis met de Californische keuken. Een culinaire smeltkroes die veelzijdig en verrukkelijk is. De hele foodtruck revolutie, waar we in Nederland ook al een tijdje niet meer omheen kunnen, is ontstaan is Californië. Het is ook de thuishaven van de fitgirls, skateboarders en surfers en het bruisende San Fransisco. Als je door het kookboek bladert proef je de zee bijna. Je voelt de zon bijna op je huid branden. Het zand schuurt bijna tussen je tenen. Maar ja, dat is bijna. En voorlopig zit een tripje Californië er voor de meesten van ons niet in. Gelukkig kunnen we wel de recepten uitproberen. En met onze ogen dicht proeven en een beetje wegdromen. Alsof we daar zijn. Alsof je op vakantie bent. Bijna dan.

Welke recepten je mag verwachten in dit kookboek? Een lentesalade met groene asperges en garnaaltjes, de lekkerste poké bowls, taco’s met vis of gewoon sappige BBQ Short Ribs. Ga op vakantie met dit kookboek en ontdek de diversiteit van de Californische keuken!

Bestel bij je boekhandel: California Dreamin’ – Vivian Lui – uitgeverij Good Cook – 978 94 6143 229 2 | NUR 442

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!