Pasta met meer smaak. Dat is eenpanspasta. Want eenpanspasta krijgt, omdat de pasta gekookt wordt in dezelfde pan, de kans alle smaken van de ingrediënten te nemen. En dat proef je, een echte aanrader!
Laat je inspireren door dit eenpanspasta recept met kip en spek en experimenteer met je eigen favoriete ingrediënten. Wedden dat jij ook steeds vaker een pannetje eenpanspasta op tafel zet?
Recept Eenpanspasta met kip en spek
Recept voor 4 personen | bereiding 20 minuten
Deze ingrediënten heb je nodig voor een eenpanspasta
- 1 l groentebouillon
- 2 kippenborstfilets, in reepjes
- 400 g pasta, bv. Penne
- 75 g spek, knapperig gebakken en in stukjes gesneden
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 courgette, grof geraspt
- 100 g kerstomaatjes, in partjes
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 dl slagroom
- zout en peper uit de molen
Deze ingrediënten heb je nodig voor een eenpanspasta garnering
- Parmezaan, versgeraspt
- verse kruiden, bv. Basilicum, in reepjes
Zo bereid je eenpanspasta
Breng de groentebouillon aan de kook en doe daar de kip in, draai het vuur lager en laat 10 minuten koken. Voeg de andere ingrediënten toe en roer goed. Leg het deksel op de pan, breng het gerecht weer aan de kook en laat het 10-12 minuten sudderen, tot de pasta perfect gekookt is. Serveer het gerecht met geraspte parme- zaan en verse kruiden.
Dit recept komt uit Elke dag lekker koken – Valdemarsro en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op kook gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Elke dag lekker koken – Valdemarsro | Deltas | ISBN 9789 0447 61122 nur 441
Of bestel online:
Geen reacties