Soep

Fluweel zachte tomatensoep zonder pitjes en velletjes

“Ieuw! Er zitten pitjes in mijn tomatensoep” Vol afschuw wordt het geroepen vanaf de andere kant van de tafel. “Bah, ik proef velletjes” om nog maar iets te noemen. Herkenbaar? Niet meer met deze fluweelzachte tomatensoep zonder pitjes en velletjes! Echt ge-ga-ran-deerd zonder pitjes en velletjes. En ik heb nog meer goed nieuws voor je, want deze soep staat in een minuut of 5 op tafel.

In 5 minuten op tafel? Dat geldt natuurlijk alleen als je een voorraadje tomaten basissaus hebt aangelegd. Niet gedaan? Ik had het je nog zo geadviseerd! Hup, aan de slag.

Fluweel zachte tomatensoep zonder pitjes en velletjes

tomatensoep zonder vellen en pitjes

Natuurlijk smaakt jouw tomatensoep net wat anders als jij je tomaten basissaus anders hebt klaar gemaakt. Helemaal niet erg. Sterker nog, beter zelfs! Want helemaal op smaak gemaakt voor je eigen gezin. Voor de garantie zonder pitjes en zonder velletjes, is het gebruik van een passeerzeef echter wel noodzakelijk, dus sla die stap niet over voor een fluweel zacht resultaat! Wij vinden het lekker om bij deze soep ook een sneetje (geroosterd) brood te eten met wat zelfgemaakte pesto. Smakelijk!

Zijn jullie thuis dol op tomaten? Het boek Chef het samen, met tomaat staat bomvol lekkere, eenvoudige en kidsproof tomatenrecepten!

Fluweel zachte tomatensoep zonder pitjes en velletjes

Print Recept
Personen: 4 (1 liter) Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 liter basissaus
  • beetje balsamico azijn
  • beetje olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

1

Voeg aan je basissaus een klein beetje balsamico azijn toe en warm het op.

2

Proef en breng op smaak met zout en peper.

3

Serveer in kommen en druppel er nog een beetje olijfolie en balsamico overheen.

Extra notities

Je kunt natuurlijk verschillende andere smaakmakers toevoegen aan deze soep, denk aan oregano, verse kruiden, fetakaas, etc..

kidsproof soep fluweel zacht

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!