Avond eten

Geroosterde broccoli met knoflook garnalen

Groene groenten zijn super gezond en voedzaam. Broccoli vormt daarop geen uitzondering. Wij eten het daarom regelmatig. Ook omdat het gewoon een erg lekkere en gemakkelijke groente is. Want broccoli laat zich eenvoudig bereiden en combineert met vrijwel alles. Ik maak er dus geregeld een hartige quiche, salade, groene pesto, soep of eenvoudig bijgerecht van. En vandaag rooster ik de broccoli in de oven.

Geroosterd smaakt broccoli weer net even anders. Omdat iedereen bij mij thuis broccoli lust, is het voor mij een fijne groente om onbekende smaken te introduceren. Net als paprika trouwens, dat gaat er ook altijd wel in. In dit gerecht zijn het de garnalen die mijn kinderen nog niet zo vaak eten. Ze gingen op. Stuk voor stuk. En allemaal. Maar de volgende keer op verzoek van mijn kinderen graag zonder garnalen. Ach je kunt niet alles hebben. De volgende keer proberen we dus gewoon weer wat anders.

kook gewoon recept geroosterde broccoli

Geroosterde broccoli uit de oven

Geroosterde broccoli met knoflook garnalen

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 30

Ingrediënten

  • 400 gram knoflook garnalen (diepvries rauw en gepeld)
  • 2 stronken broccoli
  • 2 puntpaprika's
  • 2 el olijfolie
  • 1 citroen (sap en rasp)
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • handje verse dille (in stukjes gehakt of geknipt)
  • chilivlokken naar smaak
  • zout en zwarte peper naar smaak

Bereiding

1

Verwarm de oven voor op 230 graden.

2

Maak een dressing van de olie, het citroensap en de rasp, de knoflook, dille (bewaar een beetje voor straks!) en de specerijen.

3

Verwijder het harde uiteinde van de broccoli en snijd de rest in plakken met een dikte van ongeveer 1 centimeter.

4

Snijdt de puntpaprika's in ringen van ongeveer 1 centimeter.

5

Leg de broccoli in een ovenschaal en leg er de paprika op.

6

Besprenkel met de dressing (hussel het geheel eventueel door elkaar).

7

Rooster de groenten 10 minuten in de oven.

8

Schep de groenten om en leg er de bevroren knoflook garnalen op.

9

Zet het geheel nog 10 minuten in de oven.

10

Serveer met peper en zout en het restje dille.

Extra notities

TIP: Heb je een restje over? Niet weggooien hoor, het smaakt nog heerlijk als lunch de volgende dag!

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!