Koken met kinderen

Mijn favoriete gerechten voor het hele gezin

Iedere ouder heeft wel een paar gerechten die hij graag en veel maakt. Ik ook! Mijn favoriete gerechten voor het hele gezin moeten aan een paar eisen voldoen. Een: Het moet snel op tafel gezet kunnen worden. Wat inhoudt dat het of gigasnel last-minute te bereiden is of opgewarmd kan worden. Twee: Het gerecht moet voedzaam zijn. Drie: Iedereen uit mijn gezin moet het lekker vinden. Vier: ik heb de ingrediënten standaard in huis. En vijf  -misschien nog wel de allerbelangrijkste-: Ik moet er niet bij na hoeven te denken. Vandaag deel ik met jou mijn favoriete gerechten voor het hele gezin, ik hoop dat jij ze kunt aanpassen naar de smaken van jouw gezin.

In onze favoriete gerechten komen de vier p’s pasta, patat, pannenkoeken en pizza allemaal voor. Alleen dan net iets gezonder dan dat wat je kant en klaar in de supermarkt koopt. Het grote voordeel van zelf komen zit hem natuurlijk ook in het feit dat jij op jullie pizza kunt doen waar je zin in hebt.

Mijn favoriete gerechten voor het hele gezin

#1 Soep
Soep! Ik schreef eerder al eens dat soep een hele eenvoudige manier is of restjes te verwerken of groente te verstoppen. Soepen die hier vaak op tafel staan zijn pompoensoep, tomatensoep, uiensoep en groene soep. Overigens kun je ook prima een lekkere soep maken van alle groente restjes uit je koelkast! Soep vind ik zo fijn omdat je het van te voren kunt maken. Wanneer wij thuis verjaardagen vieren komt er meestal tegen vijven een pan soep en schaal worstenbroodjes op tafel. Onze familie woont wat verder weg, dus ik vind het dan wel zo fijn dat ze met een goed gevulde maag weer in de auto naar huis zitten. Soep is daarbij ideaal!

#2 Pasta
Pasta carbonara en pesto pasta zijn twee gerechten die hier heel geregeld op tafel staan. De pasta carbonare huis in huis wordt het beste gemaakt door mijn vriend Harry.

#3 Courgetti
Sinds ik een spiraalsnijder heb en de courgettes uit de moestuin me om de oren groeien staat dit heel vaak op tafel. Courgettes zijn zo gemakkelijk en werkelijk waar met alles te combineren.

#4 Pizza
Als de kinderen niet voor pasta kiezen, dan valt hun keuze negen van de tien keer op pizza. Het deeg maak ik zelf van 00-pizzameel. Erg lekker. Ok, volkoren meel of een pizzabodem van bloemkool is natuurlijk gezonder, maar onze voorkeur gaat uit naar deze knapperige dunne pizzabodem met daarop groente (en vlees en kaas). Lekker met een salade. Overigens heb ik ook een fijn recept voor glutenvrij pizza.

#5 Pannenkoeken
Vroeger was ik er zelf ook dol op. Hartige pannenkoeken, met spek, kaas en ui bijvoorbeeld. Of een ‘calzone’ pannenkoek met lekker veel groente er in. Ik moet toegeven dat we pannenkoeken tot nu toe vaker op een middag eten dan op een avond. In plaats van het standaard pak uit de supermarkt kies ik steeds vaker voor volkoren pannenkoeken. Daar eet je er een stuk minder van want die vullen gigantisch, zeker als je er lekker veel groente op doet.

#6 Patat
Patat mag natuurlijk niet ontbreken! Eigenlijk hoort het in ons rijtje niet thuis, want we eten het niet zo vaak. Maar als we frietjes eten dan gaan ze in de airfryer. Dat schijnt 80% gezonder te zijn dan uit de normale frietpan. Zelf vind ik zelfgemaakte friet van zoete aardappel erg lekker. Het enige jammere daarvan vind ik dat ze nooit zo knapperig worden als frietjes uit een zak. Dus mocht jij het ultieme recept hebben voor knapperige zoete aardappel friet dan hoor ik het graag!

Dikke kans dat ik vanavond weer een variant van bovenstaande gerechten op tafel zet! Ben erg benieuwd wat jij vanavond eet, laat je het me weten?

gerechten voor het hele gezin

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!