Bijgerecht

Gevulde prei met blauwe kaas en paddenstoelen

Ga geen courgettes vullen in de winter, maar vul je prei eens! Heerlijk winters en verrassend. Kies hier voor een lokale, pittige blauwe kaas. Blauwe kaas is een smaakbom en dus heb je er helemaal niet veel van nodig.

gevulde prei

Recept voor gevulde prei

Ingrediënten

  • 4 dikke preien
  • 400 ml groente- of kippenbouillon
  • 250 g champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 dikke sneden zuurdesembrood
  • 120 g blauwe kaas
  • 150 g pluksla
  • olie
  • peper en zout

Prei vullen doe je zo:

  1. Spoel de preien, verwijder het donkergroene deel en leg ze op een bakplaat. Overgiet met de bouillon, dek af met aluminiumfolie of bakpapier en zet in een tot 185 °C voorverwarmde oven gedurende 25 minuten.
  2. Snijd intussen de champignons in fijne stukjes. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheut olie en bak op een hoog vuur de champignons goudbruin. Voeg de knoflook toe, besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
  3. Snijd het zuurdesembrood in fijne stukjes.
  4. Haal de prei uit de oven, maar laat de oven aan.
  5. Snijd de preien in het midden in de lengte in, trek een beetje open en vul met de gebakken champignons en het zuurdesembrood. Besprenkel met olie en kruid met peper en zout. Zet in de oven gedurende 20 minuten.
  6. Beleg met stukjes blauwe kaas en serveer met een hoopje pluksla.

VEGAN TIP: De blauwe kaas kun je vervangen door vegan kaas.

Smaakvol kookboek

Dit recept komt uit Smaakvol en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Smaakvol laat zien waar eten vandaan komt en bundelt 60 eenvoudige recepten die Elise Van de Poele graag maakt. Elise heeft een passie voor heerlijk en eerlijk koken. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met de recepten uit haar kookboek laat ze zien dat eenvoudig ook nog heel goed duurzaam en lekker kan zijn. Zero waste, duurzaam én lekker eten is Elise’s missie. De recepten hebben veel smaak, zijn eenvoudig, niet tijdrovend en niet duur. En altijd met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. 

Bestel bij je boekhandel: Manteau | Smaakvol | ISBN 978 9022 3375 85

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!