Bijgerecht

Scallion naan met knoflookbotervulling

Opdat er nooit genoeg naanrecepten zullen zijn! Dit recept is een smeltbrood van die populaire scallion pancakes en het knoflokige préfou dat bij Franse bakkers op de toonbank verleidelijk ligt te zijn. Gelijk opeten, als ze nog warm zijn, want van bewaren worden ze klef.

zelf naambrood maken

Recept vegan scallion naan brood met knoflookbotervulling

Bereiding 30 minuten + 2 uur rusten | voor 8 stuks naanbrood

Scallion naan brood

Print Recept
Personen: 8 broodjes Bereidingstijd: 30 min + 2 uur

Ingrediënten

  • 200 g bloem + extra om te bestuiven
  • 1⁄2 tl baksoda
  • 1⁄2 tl zout
  • 1⁄2 tl kristalsuiker
  • 60 ml sojayoghurt
  • 2 el olie
  • 60 ml lauwwarm water
  • 50 g plantaardige
  • margarine
  • 2 knoflooktenen,
  • geperst
  • 5 lente-ui,
  • fijngesneden
  • extra nodig:
  • deegroller
  • kwastje

Bereiding

1

Meng de bloem, baksoda, 1⁄2 theelepel zout en kristalsuiker in een kom. Voeg de sojayoghurt, olie en het water toe en kneed voorzichtig tot een zacht en soepel deeg. Het is aan de natte kant, maar voeg geen extra bloem toe. Het komt goed. Vorm een bol van het deeg, wikkel in vershoudfolie en laat 2 uur rusten.

2

Smelt intussen de margarine met een mespunt zout en de knoflook. Schenk in een bakje en laat staat tot gebruik.

3

Verdeel de deegbal in 8 bollen. Druk één bol een beetje plat. Schep er 1 theelepel van de lente-ui op en druk in het deeg. Vorm er weer een bol van en leg op een met bloem bestoven oppervlak. Herhaal voor de overige deegbollen. Houd 1 fijngesneden lente-ui apart ter garnering.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur. Zet een bakje water klaar.

5

Rol een bol deeg uit tot een ovale plak. Kwast een heel klein beetje van de knoflookboter in het midden. Vouw dicht en druk de randen goed aan. Rol er voorzichtig weer een ovale plak van. Bevochtig de bovenkant met je vingers met wat water en leg met de vochtige kant omlaag in de pan.

6

Bak één minuut. Bevochtig de andere kant van de naan en draai om. Druk de naan met kracht plat met een platte spatel. Haal uit de pan en smeer onmiddellijk aan een kant in met

7

de knoflookboter. Wikkel in vershoudfolie en bak de rest van de naan.

8

Garneer met de apart gehouden lente-ui en serveer direct, bijvoorbeeld bij een curry of de vegan pompoen masala (..).

Extra notities

Dit recept komt uit Vegan Comfort van Milou van der Will en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Bestel bij je boekhandel: Vegan Comfort van Milou van der Will | Good Cook| ISBN 9789461432612 . Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl voor een gezondere leefstijl ga je naar www.kookgewoongezonder.nl

Dit recept komt uit Vegan Comfort van Milou van der Will en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Vegan Comfort van Milou van der Will | Good Cook| ISBN 9789461432612

Of bestel online:

Plantaardig comfort food met oosterse smaken

Geurige curry’s, dampende kommen noedels, overheerlijke winterse drankjes, snacks en meer: de herfst en winter staan voor de deur en het is weer tijd om binnenshuis te genieten van comfort food op z’n best. Maar dan wel vegan met een oosterse touch.

Na de succesvolle titels Vegan East en Vegan Summer neemt Milou van der Will je mee naar haar winter- keuken. Vegan Comfort biedt meer dan 100 plantaardige recepten die uitblinken in originaliteit: paddo-rendang, spicy gele curry met (plof )fopkip en spinazie, teriyaki-tofu-sateh uit de oven of pastinaak- kokoscake met limoenmerengue.

Van troostrijke hoofd- en bijgerechten, lekkere buns en dumplings om te snacken, tot drankjes als mangobier met gin. Maak zelf silken of stevige tofu en handgetrokken noedels. Doe eens iets anders en serveer witlof in misoboter. Maak fantastische sausjes, sides en toppings als pickle van koolrabi en venkel, pompoenspice en kimchi van boerenkool. Met Vegan Comfort tover je het lekkerste comfort food op tafel met een oosterse twist.

recepten vegan comfort

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!