Toetjes

Pudding van rood fruit glutenvrij en lactosevrij

Een fruittoetje is altijd een goed idee. Zeker als het ook nog eens mooi geserveerd wordt in een fraai schaaltje of glas. Vaak zit er in pudding gelatine en dat gaan we hier vervangen door het plantaardige agaragar wat eenzelfde effect geeft. Dit toetje bevat ook geen gluten of lactose, dus je kunt het vaak inzetten.

Glutenvrije pudding zonder ei lactosevrij

Pudding van rood fruit glutenvrij en lactosevrij

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 350 g aardbeien, rode bessen, frambozen, bosbessen (+ extra om te garneren)
  • 400 ml amandelmelk
  • Merg van vanillestokje
  • 2 kardemonpeulen
  • 2 g agaragar
  • Muntblaadjes (om te garneren)

Zo maak je zelf Pudding van rood fruit die glutenvrij en lactosevrij is:

  1. Mix de rode vruchten, de amandeldrank en het vanille merg in de blender.
  2. Doe in een pannetje en voeg de kardemonpeulen toe. Doe de agaragar erbij en breng langzaam aan de kook. Laat een minuutje rustig doorkoken. Verwijder de kardemonpeulen en roer door.
  3. Giet de vruchtenpudding in vier glazen of schaaltjes. Zet voor twee uur in de koelkast om op te stijven.
  4. Garneer met enkele muntblaadjes, stukjes aardbei, rode bessen, frambozen of bosbessen.

TIP: Geroosterde amandelschaafsel als topping smaakt ook heerlijk bij dit vruchtentoetje

Dit recept komt uit Homo Energeticus – het kookboek voor meer energie en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Lees hier mijn review van het kookboek en probeer enkele andere recepten uit.

Bestel bij je boekhandel: Homo Energeticus| Manteau | ISBN 9 789022 337127

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!

kook gewoon gezonder 4 weken

NIEUW !

Ontvang GRATIS TIPS voor een gezondere leefstijl!

Binnenkort start het online programma waarin je op een leuke en makkelijke manier leert om blijvend gezonder te eten. GEEN DIEET maar een gezonde leefstijl mét blijvend resultaat!

Schrijf je hieronder in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

You have Successfully Subscribed!