Avond eten

Hele kip tandoori

Deze tandoori hele kip is een van de favoriete weekendgerechten van mijn gezin. Het is eenvoudig om te maken en smaakt fantastisch. Voor het recept heb je tandooripasta of tandoori masala nodig, verkrijgbaar bij de toko, online en ook bij veel supermarkten.

Dit is een recept voor bereiding in de oven. Als je meer een rooksmaak wilt, bak het vlees dan op de barbecue via de indirecte grilmethode. De gaartijd kan variëren. Zorg dat je barbecue ongeveer 250 °c is. Je kunt ook gerookt paprikapoeder in plaats van gewoon paprikapoeder gebruiken.

hele kip tandoori

Recept voor een hele kip tandoori:

Voor 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten + marineren (3-48 uur) |Bereiding: 1 uur

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 1 biologische kip à 2 kg, zonder vel
  • Gesmolten boter, om te bedruipen
  • sap van 1-2 limoenen
  • zout

Deze ingrediënten heb je nodig voor de marinade”

  • 4 el griekse yoghurt
  • 2 el knoflook-gemberpasta
  • 2 tl paprikapoeder of gerooktpaprikapoeder
  • 1 volle el tandoori pasta of tandoori masala, meer of minder naar smaak

Zo bereid je een hele kip tandoori:

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Wrijf de kip aan de binnenkant in met ongeveer een kwart van de marinade. Maak ondiepe sneetjes in de borst, poten en dijen en bind stevig op. (weet je niet hoe je een kip moet opbinden? Geen zorgen. Bind de poten gewoon stevig aan elkaar vast met een stuk keukentouw. Je wint er geen prijs voor presentatie mee, maar hierdoor kan de kip gelijkmatig garen.) Wrijf de kip in met de rest van de marinade en zorg ervoor dat alle inkepingen met marinade zijn bedekt. Laat 3 tot 48 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  2. Haal de kip een half uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor tot de hoogste temperatuur. Leg de kip in een braadpan en rooster 40 minuten tot 1 uur. Bedruip regelmatig met gesmolten boter en het braadvocht. De kip is gaar als je met een mes in de kippendij prikt en er helder vocht uit komt. Je kunt ook een vleesthermometer gebruiken: deze moet 75 °c aangeven.
  3. Besprenkel met het limoensap, bestrooi met zout en serveer.

Dit recept komt uit The Curry Guy Compleet en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: The Curry Guy Compleet | Good Cook | ISBN 9789 461 432 452

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!