Hapjes en snacks

Feestelijke bladerdeegkrans

Deze feestelijke bladerdeegkrans maak je al in een kwartiertje. De leuke presentatie van de worstenbroodjes zal iedereen verrassen op een feestje; in een wip is hij helemaal opgepeuzeld.

Ook leuk om te maken een worstenbroodjes krans voor kerst.

bladerdeegkrans

Recept voor een feestelijke bladerdeegkrans

Recept voor 4 personen | bereidingstijd 15 minuten | oventijd 30 minuten

Ingrediënten voor de krans:

  • 1 sjalot
  • 1 tl oregano
  • 1 ei
  • 2 à 3 el paneermeel
  • 500 g gemengd gehakt
  • 4 velletjes bladerdeeg (diepvries of koelvak)
  • 1 eierdooier
  • peper en zout

Ingrediënten voor de appel-komkommerdip:

  • ½ appel (Granny Smith)
  • ¼ komkommer
  • 1 el citroensap
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 3 muntblaadjes
  • peper en zout

Zo maak je de worstenbroodjes krans:

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de sjalot. Meng de sjalot en de oregano met het ei, het paneermeel, peper en zout in een grote kom. Kneed het gehakt erdoor. Rol balletjes (ongeveer 20) van het gehakt; maak de balletjes dan iets platter tot kleine worstjes.
  2. Snijd elk plakje bladerdeeg in 5 reepjes en draai zo een reepje rond elk worstje.
  3. Neem een bakplaat en leg er een vel bakpapier op. Zet in het midden een ovenbestendig kommetje en leg alle worstenbroodjes in een cirkel rond het kommetje; werk in twee rijen. Roer de eierdooier los en kwast de worstenbroodjes in met het losgeklopt ei. Zet gedurende 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Maak ondertussen de dip. Rasp de appel en de komkommer, laat goed uitlekken in een vergiet en duw het vocht (vooral van de komkommer) goed uit het vruchtvlees. Doe ze samen in een kom en sprenkel er het citroensap over. Meng met de Griekse yoghurt en de fijngehakte munt, en breng op smaak met peper en zout.

Bake off Vlaanderen – Geluk uit de oven

Dit recept komt uit Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Ook in Vlaanderen kan men geen genoeg krijgen van bak-programma’s als Heel Holland Bakt. Bij onze zuiderburen heet het Bake off Vlaanderen en vorige week is het nieuwste kookboek met een heerlijke selectie van 50 recepten verschenen: Geluk uit de oven. Op mijn website deel ik een aantal heerlijke recepten uit dit boek. Misschien niet allemaal heel gezond, maar wel stuk voor stuk om van te smullen.

Het boek is een goede handleiding voor degenen met minder ervaring, maar minstens even verrassend voor wie zijn baksporen al verdiend heeft. Want naast de recepten biedt het boek ook vele tips en keukenwijsheden om misbaksels te vermijden. Een goed excuus om thuis fantastisch te gaan bakken.

Bestel bij je boekhandel: Manteau | Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven | ISBN 978 9022 3375 78

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!