Avond eten

Savooiekool rolletjes met aardappelrösti en tomatensalade

Dit is heerlijk eten voor als je gasten krijgt: malse koolrolletjes met gehakt. En om het helemaal goed te zeggen Savooiekoolrolletjes kruidig gevuld met wildzwijngehakt. En daarbij knapperige aardappelrösti en tomatensalade – een bord vol kleuren, texturen en aroma’s.

koolrolletjes met gehakt

Koolrolletjes met gehakt van wild zwijn

recept voor 4 personen | bereidingstijd: 1 uur 15 min. | per portie ca. 965 kcal

VOOR DE ROLLETJES

  • 1 grote savooiekool
  • 700 g wildzwijngehakt
  • 1 ui
  • 1 el middelscherpe mosterd
  • 1 ei
  • Zout
  • Peper
  • Mild paprikapoeder
  • 5 el geklaarde boter
  • 3 el tomatenpuree
  • 500 ml wildfond
  • 500 ml groentebouillon
  • 5 el room
  • Ca. 1 el meel

VOOR DE SALADE

  • 4 tomaten
  • 1 sjalotje
  • 2 el balsamicoazijn
  • 5 el olijfolie
  • 1 el vloeibare honing Zout
  • Peper
  • 5 blaadjes basilicum

VOOR DE RÖSTI

  • 700 g bloemig kokende aardappelen
  • 1 eidooier
  • Zout
  • Peper
  • 50 ml olie

VARIATIE: Dit recept kan ook met andere soorten wildgehakt worden gemaakt.

Zo bereid je de koolrolletjes:

Was de savooiekool en maak de bladeren los. Kook 8 grote bladeren 2-3 minuten in kokend water tot ze elastisch zijn. Haal ze uit het water en snijd de harde stronk eruit. Doe het ge- hakt in een schaal. Pel de ui, snijd hem fijn en voeg hem toe. Voeg mosterd en ei toe en kruid alles met zout, peper en paprikapoeder. Vermeng alles goed. Maak van het vleesmengsel acht rolletjes. Leg de voorgekookte savooiekoolbladeren op het werkvlak en leg op elk blad een vleesrolletje. Wikkel die in de koolbladeren en zet ze vast met keukentouw.

Verhit de geklaarde boter in een smoorpan en bak hierin de rolletjes aan alle kanten aan. Haal ze dan uit de pan. Doe de tomatenpuree in dezelfde pan en bak die even aan. Giet er dan fond en bouillon bij. Leg de rolletjes er weer in. Snijd de rest van de koolbladeren klein en verdeel ze naast de rolletjes. Smoor alles ongeveer 40 minuten afgedekt op een gemiddelde temperatuur.

Zo bereid je de salade:

Was intussen de tomaten en snijd ze zonder de steelaan- zet in acht partjes. Pel het sjalotje en snijd het in kleine stukjes. Doe beide in een grote schaal. Vermeng azijn, olie en honing en kruid met zout en peper. Was de blaadjes basilicum, dep ze droog, snijd ze klein en strooi ze over de tomaten. Giet de vinaigrette erover en roer alles door elkaar.

Zo maak je de rösti:

Schil de aardappelen en rasp ze in een schaal. Voeg eidooier, zout en peper toe en vermeng alles. Maak van het aardappeldeeg rösti met een doorsnede van 7-8 centimeter. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de rösti in porties op een hoge tempera- tuur in 3-4 minuten per kant goudbruin. Houd ze dan warm op een bord bedekt met aluminiumfolie.

Haal de rolletjes uit de pan en laat het bakvocht op een hoge temperatuur inkoken. Roer de room erdoor. Roer het meel erdoor en laat de saus ongeveer 5 minuten al roerend koken tot hij is ingedikt. Serveer de rolletjes met de rösti op borden en schep de saus erover. Serveer de tomatensalade erbij.

Dit recept komt uit Lekker genieten van Wild en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Lekker genieten van Wild | Deltas | Alena Steinbach | ISBN 9789044758542 | NUR 441 | €29,95 | 176 blz | geb 27,2 x 21,8 cm | volledig in kleur

Of bestel online:

recepten met wild

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!