Avond eten/ Lunch

Vegan broodje pulled jackfruit

Ik ben zelf dol op een broodje pulled pork. Dus toen ik voor Ekoplaza een broodje pulled jackfruit mocht maken, twijfelde ik aanvankelijk of ik de smaak wel lekker zou vinden. Ik was dan ook oprecht verbaasd te ontdekken dat Jackfruit de structuur van kip heeft en dus ook best een beetje een vlezerig mondgevoel geeft. En geloof me, in combinatie met een heerlijke, rokerige saus lik je je vingers er bij af!

Ook dit vegan broodje pulled pork wordt gemaakt met jackfruit. Dit recept komt uit ‘Every Day Vegan’ van Lenna Omrani. Ze deelt in dit vegan kookboek de lekkerste recepten, voor elke dag, elk moment, én iedereen.

vegan pulled pork jackfruit

Broodje pulled jackfruit maken met bbq-saus

Recept voor 4 porties |Bereidingstijd 10 minuten | Baktijd 15 minuten

Vegan pulled pork maken? Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 500 g jong jackfruit, uit blik, uitgelekt gewicht 2
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml vegan bbq-saus
  • 1 el olijfolie
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • peper en zout
  • 4 broodjes naar keuze
  • 1 appel, in dunne reepjes
  • 100 g verse rodekool, in reepjes
  • optioneel voor garnering: verse koriander

Vegan pulled jackfruit maken doe je zo:

Verwarm de oven voor tot 180 °c.

Trek de stukken jackfruit uit elkaar met je handen. Spoel de stukken jackfruit daarna heel goed af met koud water. Doe ze vervolgens in een kom.

Voeg het gerookte-paprikapoeder, komijnpoeder, kerriepoeder en de bbq-saus toe en roer alles goed door elkaar. Dek de kom af met plasticfolie en zet hem opzij. Zo trekken de kruiden er goed in.

Verhit de olijfolie in de hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 3 tot 4 minuten.

Voeg vervolgens de jackfruitmix toe en bak deze 5 minuten mee op middelhoog vuur. Roer regelmatig door. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Verdeel de inhoud van de pan over de ovenschaal en bak de jackfruitmix ongeveer 7 minuten in de oven.

Snijd de broodjes open en beleg ze met de bbq-jackfruit mix. Verdeel wat reepjes appel, rodekool en eventueel verse koriander eroverheen.

Tip : Lekker met: (zoeteaardappel)friet en ketchup.

Dit recept komt uit  Everyday vegan en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: Every Day Vegan | Voor elke dag, voor elk moment en iedereen | Auteur: Lenna Omrani | Uitgever Kosmos | ISBN: 9789021581309 | 

Of bestel online:

Every Day Vegan

Lenna Omrani deelt in ‘Every Day Vegan’ de lekkerste recepten, voor elke dag, elk moment, én iedereen.

Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).
 
Van Bietenravioli, Spinaziepannekoeken en Crunchy tofunuggets tot Oreo cheesecake. Met Every Day Vegan maak je elke dag moeiteloos the vegan switch en geniet je van onweerstaanbaar lekkere ontbijtjes, salades, soepen, hoofdgerechten en desserts.

vegan recepten elke dag

Andere recepten uit Every Day Vegan

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!