Wild zwijn rug is uitstekend geschikt als mooi stuk vlees voor in het weekend. De combinatie van aroma’s in dit recept is bijzonder: alles van hartig tot zoet. Prima te combineren met alles wat je lekker vindt. Ideaal!
Wildzwijnrug met gebakken aardappelen en abrikozenpuree
Recept voor 4 personen | bereidingstijd: 1 uur | per portie ca. 890 kcal
Deze ingrediënten heb je nodig voor het vlees:
- 1,5 kg wildzwijnrug (met botten) Variatie: hiervoor kan ook de rug van een dam- of edelhert worden gebruikt.
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 5 takjes tijm
- 5 takjes rozemarijn
- zout
- peper
- 50 ml olie
Deze ingrediënten heb je nodig voor de gebakken aardappelen:
- 1,2 kg vastkokende aardappelen
- 50 ml olie
- 2 uien
- zeezout
- peper
Deze ingrediënten heb je nodig voor de abrikozenpuree:
- 1 blik abrikozen (480 g uitlekgewicht)
- 1 el amarettosiroop
- 3 el meel
Wild zwijn rug bereiden doe je zo
Vlees: verwarm de oven voor op 160°c (hetelucht). Dep de wildzwijnrug droog en verwijder pezen, vliezen en vet. Pel ui en knoflook en snijd ze in plakjes. Was de kruiden en dep ze droog. Strooi zout en peper over het vlees. Verhit de olie in een braadslee en bak hierin het vlees met de bottenkant naar boven aan. Draai het na 3-4 minuten om en leg ui, knoflook en kruiden op het vlees. Laat alles afgedekt ongeveer 30 minuten garen (midden) in de oven.
Gebakken aardappelen: schil intussen de aardappelen. Snijd ze in stukken en leg die even in een schaal met koud water. Verhit de olie in een grote koekenpan. Giet de aardappelen af, dep ze droog en leg ze in de koekenpan. Bak ze afgedekt ongeveer 4 minuten op een hoge temperatuur. Draai ze om en leg het deksel weer op de pan. Verlaag na nog 4 minuten de temperatuur en bak de aardappelen afgedekt ongeveer 20 minuten op een gemiddelde temperatuur. Draai ze af en toe om. Pel de uien en snijd ze fijn.
Puree: giet intussen de abrikozen af en maal ze in een hoge maatbeker fijn met de staafmixer. Doe ze in een pan en verwarm ze langzaam. Voeg de amarettosiroop toe en roer die erdoor. Voeg geleidelijk het meel toe en blijf roeren tot de puree lobbig wordt.
Kruid de gebakken aardappelen met zeezout en peper. Voeg de uien toe en bak ze glazig. Haal het vlees uit de oven en snijd het van de botten. Leg het op borden, schep de gebakken aardappelen ernaast en serveer de abrikozenpuree erbij.
Dit recept komt uit Lekker genieten van Wild en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Bestel bij je boekhandel: Lekker genieten van Wild | Deltas | Alena Steinbach | ISBN 9789044758542 | NUR 441 | €29,95 | 176 blz | geb 27,2 x 21,8 cm | volledig in kleur
Of bestel online:
Geen reacties