Avond eten/ Lifestyle

Zo varieer je 30 maaltijden zonder moeite

Ben je het ook wel eens zat om iedere keer iets anders te moeten bedenken of steeds hetzelfde te eten? Op food52 las is daar een heel eenvoudige oplossing voor. Maaltijden zonder moeite bereiden. Dat klinkt ideaal niet waar? En het wordt nog mooier want je hoeft er niet eens hele nieuwe gerechten voor te leren bereiden. Ben je al nieuwsgierig?

Maaltijden zonder moeite – van 10 naar 30 favoriete gerechten

Niet iedereen heeft tijd om te experimenteren in de keuken en keer op keer een ingewikkeld nieuw gerecht te bedenken. Gelukkig is dat is ook helemaal niet nodig met de volgende tip.

Het enige wat je hoeft te doen is het volgende:

Schrijf 10 gerechten op die jij nu al graag klaarmaakt. Je weet wel, van die lekkere maar eenvoudige gerechten die jij zonder veel nadenken in een mum van tijd op tafel tovert. Van die maaltijden die echt werken. Ook als je om 6 uur uitgeblust thuiskomt en iedereen hongerig is.

Heb je jouw 10 favoriete gerechten opgeschreven?

Bedenk nu voor ieder van die 10 gerechten 2 andere variaties. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van de saus, het veranderen van een groente of het vervangen van vlees/vis of een ander onderdeel van jouw favoriete gerecht.

Tada! Komen die wiskundelessen van vroegen toch nog van pas.. Je hebt nu niet 10 maar 30 maaltijden zonder moeite die jij lekker vindt en snel klaar kunt maken.

maaltijden zonder moeite

Misschien vind je dit ook leuk

 • Frituurpan
  20 oktober 2018 at 20:03

  Het is inderdaad makkelijker dan je denkt. Zo varieer ik ook vaak wat in de ingrediënten, waardoor je toch weer een net iets ander gerecht op tafel kunt zetten en bijkomend voordeel is dat je gevarieerd blijft eten. Groetjes, Karin

  • Maike
   24 oktober 2018 at 12:19

   Hoi Karin, Ja dat is inderdaad ook een goed idee, soms zorgt een kleine aanpassing al voor een totaal andere smaakbeleving. Groetjes Maike