Kookboeken

My streetfood kitchen – meer dan 150 wereldgerechten

Dit zou zo maar eens een kookboek kunnen zijn, waarvan jij heimwee krijgt naar je laatste vakantie in Azië, Mexico of Zuid-Amerika. Waarom? Omdat herinneringen en eten samen gaan. En dit kookboek staat vol met heerlijke wereldgerechten, waarbij de kleuren en geuren van de straat uit dat betreffende land je bijna tegemoet komen. Een spannende verzameling van streetfood wereldgerechten om thuis te maken. Op wereldreis in je eigen keuken!

My streetfood kitchen – meer dan 150 wereldgerechten

De schrijfster Jennifer Joyce ken je wellicht al een van haar eerdere kookboeken. Voor mij was My streetfood kitchen de eerste kennismaking met deze auteur en ik ben groot fan geworden. Ze heeft gezondere versies weten te maken van streetfood, zonder afbreuk te doen aan de authenciteit ervan. De fotografie is werkelijk waar om op te eten en doet de recepten zo overkomen alsof ze net bij een kraampje besteld hebt. Ik heb een aantal gerechten uit dit kookboek geprobeerd, waaronder de falafel met citroen-tahinsaus en de garbage salade. De falafel rook heerlijk, maar mislukte bij mij jammerlijk (ik deelde mijn kitchenfail op Instagram), mogelijk had ik het deeg te grof gelaten. De citroen-tahin-saus smaakte gelukkig ook nog heerlijk bij een spinaziesalade met zalm. De garbage salade was wel een succes. Sterker nog deze is buitenaards lekker en hier thuis inmiddels een echte blijver geworden. Ik ga dat recept daarom deze week met je delen.

Dit kookboek beloofd een culinaire ontdekkingsreis te zijn naar diverse regio’s over de hele wereld. Proef thuis het streetfood van Mexico en Nood- en Zuid-Amerika. Of geniet van de veelzijdige gerechten uit het Middellandse Zeegebied. Natuurlijk komende de mystieke keukens van het Midden-Oosten ook aanbod. En blijven de beste gerechten uit Azië, China, Taiwan, Korea en India geen geheim voor jou.

Ben jij net zo dol op streetfood als ik? Schaf het boek aan (of leen het in de bieb) en ga op wereldreis in je eigen keuken!

>> Probeer het recept dat ik uit dit kookboek maakte: Een supersized antipastisalade uit Chicago

My streetfood kitchen | uitgever Good Cook | ISBN 978 94 9143 146 2 | €24,95

Koop bij bol.com

my streetfood kitchen kookboek nederlands kookgewoon

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!