Kookboeken

Gezond koken in de airfryer

Mocht je je afvragen of je gezond kunt koken in de airfryer dan heb ik daarop het antwoord voor je: Ja! Een airfryer is eigenlijk gewoon een compacte hetelucht oven. Door de circulerende hete lucht heb je veel minder olie nodig om bijvoorbeeld frietjes te bakken. En dat is dus gezonder. Zeker wanneer je het vergelijkt met frietjes uit de friteuse.

Een paar jaar terug heb ik ook al eens geschreven over een airfryer kookboek. Mijn review en het recept broodpudding uit de airfryer worden nog steeds veel gelezen. Wist je eigenlijk dat je met een airfryer naast bakken nog veel meer kunt? Zo kun je erin grillen, gratineren en braden. Eigenlijk alles dus wat je in een reguliere oven ook kunt. Als je wat klein behuisd bent en de ruimte voor een oven je ontbreekt dan is de aanschaf van een airfryer dus best het overwegen waard.

[et_bloom_inline optin_id=”optin_5″]

gezond koken in de airfryer

Gezond koken in de Airfryer kookboek

In het boek gezond koken in de airfryer staan meer dan 100 recepten onder de 500 calorieën. Gerechten met minder vet maar evenveel smaak. Het bevat veel gezondere versies van klassiekers die we allemaal kennen. Gezonde kipnuggets, loempia’s, zoeteaardappelfrietjes, uienringen, worstenbroodjes en ook verrassende recepten zoals zoetzure zalm uit de airfryer, wontons uit de airfryer, gepofte aardappel uit de airfryer, ontbijtmuffins en asperges uit de airfryer.

Genoeg gezonde(re) inspiratie dus. Bij elk recept wordt ook nog de voedingswaarde vermeld en staat erbij hoeveel calorieën je bespaart door voor de airfryer te kiezen. Uiteraard geldt ook hier dat gezond eten vooral gevarieerd eten is. Dus iedere week donuts uit de airfryer is nu ook weer niet de bedoeling.

Bestel bij je boekhandel: Gezond koken in de airfryer| Manteau | ISBN 9789 0223 37332

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!