Kookboeken

Smokey Goodness Lowlands BBQ

Smokey Goodness Lowlands BBQ is het nieuwste en dikste BBQ-boek van Jord Althuizen ooit. Bigger, better en 100% vanuit de eigen achtertuin. Volledig coronaproof gemaakt dus en alweer het TIENDE kookboek van Jords hand. Wow!

Jord Althuizen is al een tijdje de BBQ expert in Nederland. Als voormalig chef-kok, restaurantmanager, culinair eindredacteur, enzovoort, enzovoort begon deze alleskunner in 2010 met zijn missie: Nederland kennis laten maken met een betere vorm van barbecueën. Barbecueën op echt vuur. Die missie werd een groot succes mogen we nu wel concluderen. Jord schreef vele Smokey Goodness-boeken en meerdere daarvan werden uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. De Smokey-serie begon zo aan een eigen avontuur en werd uitgebracht in Frankrijk, Duitsland, Hongarije, Engeland en Amerika.

Recepten uit Smokey Goodness Lowland BBQ

BBQ boek Lowlands BBQ

De Smokey Goodness boeken zijn stuk voor stuk prachtig gefotografeerd. De recepten een ware beleving. Zelf vind ik ze soms iets te mooi, indrukwekkend of ingewikkeld (met veel ingrediënten die ik niet altijd in huis heb), dat ik ze dus toch maar niet maak (of niet helemaal zoals de omschrijving). Wel laat ik me graag inspireren door de boeken en zien mijn bbq’s er, in gedachten, net zo spectaculair uit. Het nieuwe bbqboek Lowlands BBQ neemt je ook weer mee op een vurige ontdekkingsreis. Bijt je vast in de allerbeste kreeft, world-famous lamsvlees, award-winning rundvlees van eigen bodem en lokale klassiekers als een Frietje Zoervleisj.

Een beetje naar het idee van #tussenkunstenquarantaine (instagram account onstaan in de coronacricis) maar dan nog indrukwekkender neemt Jord, samen met fotograaf Remko Kraaijveld, bekende Nederlandse en Vlaamse schilderijen onder handen op een manier waarbij zelfs Vincent van Gogh zich achter het oor zou krabben. Super leuk gedaan!

Bestel bij je boekhandel: Smokey Goodness Lowland BBQ | Kosmos | ISBN 9789021577852

Of bestel online:

De beste BBQ-shops en meer

Waar we het bij de andere boeken nog moesten doen met een paginaatje adressen achterin de boeken, geeft Smokey Goodness Lowlands BBQ alle benodigde basisinfo over barbecueën en als bonus een ultieme BBQ-guide: de heetste BBQ-restaurants, vetste BBQ-shops & de beste butchers van Nederland en België op een rij. 

“Juist nu de hele wereld met een klik van de muis of afstandsbediening aan je voeten ligt, nodig ik je uit om je laarzen eens aan te trekken en je voeten tot diep in de klei van de eigen achtertuin te steken. Want ja, inspiratie en producten van ver halen is verrijkend en heerlijk, maar kijk ook eens om je heen en verschuif je focus van vergezicht naar dichtbij.”

Jord over Smokey Goodness Lowloand BBQ

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!