Dit oranje soepje is naar een recept van mijn moeder. Haar kleinkinderen zijn altijd dol op Omi’s soep. Want zonder stukjes, ontzettend romig van smaak en ook een beetje zoet. Precies zoals kinderen het graag hebben.
Gelukkig is deze soep niet alleen voor kinderen een feestje. Ook volwassenen smullen er van. Zowel koud als warm te eten. Dus bijzonder geschikt als voorafje, gezonde snack tussendoor of aangevuld met brood als maaltijdsoep.
Appeltjes van Oranjesoep
Bij deze oranjesoep wordt, net als bij de fluweel zachte tomatensoep zonder pitjes en velletjes welke gemaakt wordt van een tomaten basissaus, een passeer zeef gebruikt. Mocht je die niet hebben dan kun je ook een gewone zeeg gebruiken en de soep er met een grote lepen door wrijven. Dat is wat meer werk maar de moeite echt meer dan waard!
Karameliseer de uien in een scheut olijfolie. Snijd tomaten in stukken en voeg toe. Verbrokkel de blokjes bouillon toe. Laat 30 minuten sudderen en voeg evt. water toe als er onvoldoende vocht is. Blender het geheel en haal door een passeer zeef. Roer het sinaasappelsap en de mascarpone er door. Blender nogmaals.Appeltjes van Oranje soep (met tomaat)
Print Recept
Ingrediënten
Bereiding
Geen reacties