Kookboeken

Pasta Grannies – Kookboek en YouTube kanaal

Pasta Grannies. Ik had er nog niet van gehoord, maar het is een heuse hit op YouTube. Al wel een tijdje. Italiaanse dames op leeftijd – nonna’s, oma’s, grannies – die laten zien hoe ze pasta maken. Foodies van de eerste orde. Misschien wel de oudste influencers. Ik raad je aan om niet te gaan kijken, want voor je het weet ben je uren verder. Het is hartverwarmend om te zien. Oud, op leeftijd maar stralend en ondeugend. Vrouwen die al hun hele leven koken met en uit liefde. Met zichtbare kennis en plezier. De kracht die dat uitstraalt.

Pasta Grannies Kookboek

Ik ontdekte de Pasta Grannies op YouTube en Facebook pas nadat er een kookboek werd uitgebracht. Veel traditionele Italiaanse recepten dreigen namelijk in de vergetelheid te raken. Eeuwig zonde natuurlijk. Om dat te voorkomen ging culinair journalist en filmmaker Vicky Bennison op zoek naar die échte Italiaanse familierecepten waar iedereen altijd naar op zoek is. Zo ontstond het YouTube kanaal en later volgde er dus een kookboek. Bennison kreeg het voor elkaar – veelal ‘geheime’ – familiereceptuur te verzamelen. Met recepten die van generatie op generatie zijn overgedragen, van nonna’s die hun hele leven al koken met en uit liefde, als hobby en niet als beroep. Wat een zalig idee!

pasta grannies uit het kookboek

Neem eerst even een kijkje in het kloppende hart van een Italiaans huishouden. En geniet van de eenvoud van het allerbeste Italiaanse eten.

Iedere week nieuwe recepten

Elke vrijdag deelt een nieuwe Italiaanse nonna haar pasta specialiteit op YouTube kanaal Pasta Grannies. De specialiteiten komen uit heel Italië. De nonna’s laten zien dat echt Italiaans koken eenvoudig en prachtig is. Dat het zelf maken van pasta binnen ieders bereik ligt. Mits je over de juiste kennis beschikt natuurlijk. En laat het Pasta Grannies Kookboek nou net dat met je delen. De juiste kennis!

Natuurlijk begint dit kookboek met uitleg hoe je zelf pastadeeg maakt. Deeg met en zonder eieren. Vervolgens zijn alle gerechten ingedeeld naar hoofdingrediënt of pastasoort. Noten en kruiden. Groenten, peulvruchten, aardappels en gnocchi, vis en zeevruchten, vlees, Pasta in brodo (pasta in bouillon) en Ravioli en tortelli (gevulde pastasoorten). Bij ieder recept staat een afbeelding. Een foto van de nonna in actie, het recept, de bereidingswijze of ander passend sfeerbeeld. Ieder recept gaat tevens gepaard met een introtekstje. Uitleg over het ontstaan van het gerecht of wat persoonlijks over de nonna die het recept deelt.

Alle gerechten in dit boek zijn toegankelijk en gemakkelijk. Je zou de meeste recepten zelfs kunnen maken met kant-en-klare pasta. Let er dan wel op dat je de juiste pastasoort neemt om het juiste mondgevoel te behouden.

Conclusie: Bijzonder leuk! Dit kookboek leest als een boek vol korte verhalen met als bindende factor geheime familiereceptuur. De liefde voor pasta en Italië spat ervan af. Musthave voor echte pastaliefhebbers en Italofielen.

Bestel bij de boekhandel: Pasta Grannies | Vicky Bennison | ISBN 9789045219578 | € 27,99 | Karakter Uitgevers |

Of bestel online:

Pasta Grannies recepten om te proberen

pasta grannies kookboek

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!