Avond eten

Paksoi recepten

Paksoi is in het seizoen, vandaar dat ik een aantal paksoi recepten voor je heb verzameld. In de Chinese keuken wordt paksoi veel gebruikt. Paksoi kun je o.a. wokken, grillen, stomen, stoven en zelfs in een stamppot verwerken. Dat je met paksoi dus niet alleen de oosterse kant op kunt laat ik je zien in onderstaande recepten.

paksoi recepten

Paksoi bewaren

Verse paksoi is in zijn geheel een aantal in de koelkast houdbaar. Gesneden paksoi is kwetsbaarder en kun je wat korter in de koelkast bewaren.

Paksoi invriezen

Wanneer je paksoi gaat invriezen dien je paksoi eerst te blancheren. Een minuut of 2 volstaat.

Paksoi recepten

recept uit California Dreamin’ – Good Cook

Gebakken rijst met paksoi en krab

De Aziatische groenten in dit gerecht zorgen voor een fris en knapperig accent bij de gebakken rijst. Je kunt ze echter prima door een andere groene groente vervangen, afhankelijk van het seizoen.

KLIK OM NAAR HET PAKSOI MET RIJST RECEPT TE GAAN

pittig paksoi recept

Pittige Paksoi

De paksoi in dit recept wordt geroerbakt in een pittige, aromatische Kantonese saus. Roerbakken is een snelle bereidingswijze die resulteert in gare en toch knapperige groenten die hun belangrijke voedingsstoffen en felle kleur grotendeels behouden.

KLIK OM NAAR HET RECEPT PITTIGE PAKSOI TE GAAN

Paksoi Omelet

Heb je een restje paksoi over (rauw of uit een recept)? Niet weggooien hoor! je kunt het heel eenvoudig toevoegen aan een omelet. Evt. samen met andere restjes groente. Een recept hoef ik je vast niet te geven hiervoor.

paksoi recept stampot

Stamppot met paksoi

Paksoi doet het ook bijzonder goed in stamppot. Bereid je stamppot naar wens. Snijd ondertussen het witte gedeelte van de paksoi in stukken en wok in een paar minuten gaar. Snijd het blad in reepjes en wok de laatste twee minuten nog even mee. Voeg de stamppot en de paksoi samen er serveer al dan niet met (vegetarische) rookworst.

Plants Only Kitchen – Good Cook

Paksoi met sesam-chilisaus

Een heerlijk vegetarisch recept met een verrassende smaak en pittige bite. Het staat al in 15 minuten op tafel. We gaan met dit recept toch weer even de Oosterse en vegetarische kant op.

KLIK OM NAAR DIT VEGAN PAKSOI RECEPT TE GAAN

Vegan East – Good Cook

Sambal goreng paksoi

Dit is een lifesaver als je echt bijna niks meer in huis hebt, tijd tekort komt, maar geen zin hebt in een boterham pindakaas. Simpeler kan niet. Goed om te weten: naast paksoi kun je hier ongeveer alle soorten groenten gebruiken om snel een smakelijk bijgerecht op tafel te toveren. Boontjes, spinazie, geblancheerde broccoli, restje boerenkool (yes!), ga zo maar door.

KLIK OM NAAR DIT MAKKELIJKE GROENTE RESTJES RECEPT TE GAAN

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!