Paksoi is in het seizoen, vandaar dat ik een aantal paksoi recepten voor je heb verzameld. In de Chinese keuken wordt paksoi veel gebruikt. Paksoi kun je o.a. wokken, grillen, stomen, stoven en zelfs in een stamppot verwerken. Dat je met paksoi dus niet alleen de oosterse kant op kunt laat ik je zien in onderstaande recepten.
Paksoi bewaren
Verse paksoi is in zijn geheel een aantal in de koelkast houdbaar. Gesneden paksoi is kwetsbaarder en kun je wat korter in de koelkast bewaren.
Paksoi invriezen
Wanneer je paksoi gaat invriezen dien je paksoi eerst te blancheren. Een minuut of 2 volstaat.
Paksoi recepten
Gebakken rijst met paksoi en krab
De Aziatische groenten in dit gerecht zorgen voor een fris en knapperig accent bij de gebakken rijst. Je kunt ze echter prima door een andere groene groente vervangen, afhankelijk van het seizoen.
KLIK OM NAAR HET PAKSOI MET RIJST RECEPT TE GAAN
Pittige Paksoi
De paksoi in dit recept wordt geroerbakt in een pittige, aromatische Kantonese saus. Roerbakken is een snelle bereidingswijze die resulteert in gare en toch knapperige groenten die hun belangrijke voedingsstoffen en felle kleur grotendeels behouden.
KLIK OM NAAR HET RECEPT PITTIGE PAKSOI TE GAAN
Paksoi Omelet
Heb je een restje paksoi over (rauw of uit een recept)? Niet weggooien hoor! je kunt het heel eenvoudig toevoegen aan een omelet. Evt. samen met andere restjes groente. Een recept hoef ik je vast niet te geven hiervoor.
Stamppot met paksoi
Paksoi doet het ook bijzonder goed in stamppot. Bereid je stamppot naar wens. Snijd ondertussen het witte gedeelte van de paksoi in stukken en wok in een paar minuten gaar. Snijd het blad in reepjes en wok de laatste twee minuten nog even mee. Voeg de stamppot en de paksoi samen er serveer al dan niet met (vegetarische) rookworst.
Paksoi met sesam-chilisaus
Een heerlijk vegetarisch recept met een verrassende smaak en pittige bite. Het staat al in 15 minuten op tafel. We gaan met dit recept toch weer even de Oosterse en vegetarische kant op.
KLIK OM NAAR DIT VEGAN PAKSOI RECEPT TE GAAN
Sambal goreng paksoi
Dit is een lifesaver als je echt bijna niks meer in huis hebt, tijd tekort komt, maar geen zin hebt in een boterham pindakaas. Simpeler kan niet. Goed om te weten: naast paksoi kun je hier ongeveer alle soorten groenten gebruiken om snel een smakelijk bijgerecht op tafel te toveren. Boontjes, spinazie, geblancheerde broccoli, restje boerenkool (yes!), ga zo maar door.
Geen reacties