Avond eten

Pies met kip en champignons

Pies met champignons zijn een typisch zelfgemaakte en hartverwarmende familiegerecht. Ze zijn snel en eenvoudig te bereiden. Je kan hier het best een groene salade, chutney en sambal bij serveren.

pie met kip en champignon

Recept voor 6-8 Pies met champignons en kip

Deze ingrediënten heb je nodig:

  • 4 kipfilets
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • Zout
  • Peper
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • 250 g champignons
  • 1 el boter
  • 250 ml room
  • 1 el maismeel
  • 125 ml melk
  • 1 pakje bladerdeeg (kant-en-klaarproduct)
  • 1 ei (M)

Verder

  • 6-8 ovenschaaltjes

Pies met kip en champignons maken doe je zo

Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte).

Snijd de kipfilets in de lengte doormidden. Verhit olie in een koeken- pan en bak hierin de stukjes kip 4 minuten aan elke kant. Voeg zout, peper en tijm toe. Laat afkoelen en trek het vlees met een vork uit elkaar.

Maak de champignons schoon, snijd ze in plakjes en bak ze in de bo- ter tot ze zacht en mooi bruin zijn. Roer er room door. Maak op smaak af met zout en peper. Strooi om klontjes te voorkomen het maismeel in de melk en roer het glad. Giet het mengsel nu met kleine beetjes tegelijk in de saus en roer voorzichtig met een houten lepel.

Laat de saus koken tot hij lobbig wordt. Herhaal dit tot het melk- maismeelmengsel op is.

Doe nu de stukjes kip in de champignonsaus en roer ze erdoor. Schep de vulling in 6 kleine ovenschaaltjes.

Rol het bladerdeeg uit en snijd het in vierkanten. Die moeten groot genoeg zijn om de ovenschaaltjes te bedekken. Laat ze een beetje over de rand heen hangen. Klop het ei en bestrijk de pies daarmee met een penseel. Bak ze ongeveer 30 minuten (midden) in de hete oven of tot ze goudbruin zijn.

TIP: Je kan voor ieder familielid de initialen uit het bladerdeeg snijden voor je het op de pies legt. Hartjes en blaadjes zijn ook heel mooi.

Dit recept komt uit De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

Bestel bij je boekhandel: De authentieke Zuid-Afrikaanse keuken| Deltas | ISBN 978-90-447-5948-8

Of bestel online:

recepten zuid afirkaans

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!