Avond eten

Pulled pork van wild zwijn

Nog even en de prachtige herfstkleuren en frissere avonden staan weer voor de deur. We trekken ons terug in huis, in een aangename warmte en knusse sfeer. Als echte fijnproever kijk jij misschien ook al wel uit naar het Wildseizoen (..). Vandaag daarom alvast een recept voor pulled pork van wild zwijn.

Pulled pork van wild zwijn recept

De heerlijke geur van dit ontzettend lekkere wildgerecht maakt pulled pork van wild zwijn tot een ideaal gerecht voor een gezellig etentje met vrienden in het weekend. Begin er wel op tijd aan, want voor het beste resultaat laat je het vlees minstens 12 uur marineren. De oven heeft ook nog een uurtje of zes nodig om het wild zwijn vlees langzaam tot verrukkelijke pulled pork om te toveren. In het recept staat het stap voor stap uitgelegd.

pulled pork wild zwijn

Wild pulled pork met antipasti en herdersalade

Recept voor 4 personen | marineren: ten minste 12 uur | bereidingstijd: 1 uur 30 min. | garen: 6 uur | rusten: 1 uur | per portie ca. 970 kcal

Pulled pork van wild zwijn

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur 30 min (+ extra zie recept)

Ingrediënten

  • VOOR HET VLEES
  • 1/2 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 3 el olijfolie
  • 1/2 tl mild paprikapoeder 1/2 tl knoflookgranulaat 2 tl suiker
  • 800 g wildzwijnnek
  • 500 ml appelsap
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 takjes tijm
  • 6 takjes oregano
  • VOOR DE ANTIPASTI
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • Zout
  • 4 sjalotjes
  • 50 ml olijfolie Kruidenzout
  • 4 el witte balsamicoazijn
  • VOOR DE SALADE
  • 180 g schapenkaas (bv. feta)
  • 150 g cherrytomaatjes
  • 150 g gekruide olijven (zonder pit) Zout, peper
  • 2 el olijfolie (naar smaak)
  • VERDER
  • Vleesinjectiespuit of wegwerpspuit Vleesthermometer
  • 1 baguette

Bereiding

1

Vlees: Vermeng een dag van tevoren zout, peper, olijfolie, paprikapoeder, knoflookgranulaat en suiker in een schaal. Dep het vlees droog en snijd pezen, vliezen en vet eraf. Leg het op vershoudfolie en wrijf het aan beide kanten in met de marinade. Zuig met een injectiespuit 100 milliliter appelsap op en spuit dat in het vlees. Was de tuinkruiden, dep ze droog en verdeel ze over het vlees. Wikkel het vlees in de folie en laat het ten minste 12 uur marineren in de koelkast.

2

Verwarm de volgende dag de oven voor op 110°C (hetelucht). Haal het vlees uit de folie en vang het sap op in een vuurvaste schaal. Verwijder de tuinkruiden en giet de rest van de appelsap (400 milliliter) in de schaal. Leg het vlees op het rooster (midden) in de oven en steek er een vleesthermometer in. Schuif de schaal eronder. Laat het vlees ongeveer 6 uur garen. Na 3 uur moet een kerntemperatuur van ongeveer 70°C zijn bereikt. Smeer het vlees als het er droog uitziet in met het vocht in de schaal.

3

Antipasti: Maak de aubergine en courgette schoon en was ze. Snijd de aubergine in de lengte in dunne plakken, strooi er zout over en laat het vocht eruit trekken. Snijd ook de courgette in de lengte in dunne plakken. Pel de sjalotjes en snijd ze doormidden. Dep de plakken aubergine droog. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de plakken aubergine en de helft van de sjalotjes krokant. Strooi er kruidenzout over en blus af met 2 eetlepels azijn. Haal ze uit de pan. Bak de plakken courgette op dezelfde manier. Strooi er kruidenzout over en blus af met de rest van de azijn (2 eetlepels). Doe de groenten in een schaal en laat dit 2 uur trekken.

4

Salade: Snijd de schapenkaas in stukjes en doe die in een schaal. Was de tomaatjes, snijd ze in kwarten en voeg ze samen met de olijven toe. Vermeng alles en kruid met zout, peper en naar keuze olijfolie.

5

Haal het vlees uit de oven, wikkel het in aluminiumfolie en schone keukenhanddoeken en laat het ongeveer 1 uur rusten. Scheur het dan met twee vorken in stukjes en doe die in een schaal. Snijd de baguette in plakken. Serveer het vlees met antipasti, salade en brood.

6

VARIATIE: In plaats van de nek van een wild zwijn kan ook die van een edelhert worden gebruikt.

Extra notities

Dit recept komt uit Lekker genieten van Wild en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon. Bestel bij je boekhandel: Lekker genieten van Wild | Deltas | Alena Steinbach | ISBN 9789044758542 | NUR 441 | €29,95 | 176 blz | geb 27,2 x 21,8 cm | volledig in kleur Ga voor meer gezonde recepten, tips en andere inspiratie naar www.kookgewoon.nl voor een gezondere leefstijl ga je naar www.kookgewoongezonder.nl

Dit recept komt uit Lekker genieten van Wild en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.

recepten met wild

Lekker genieten van Wild – kookboek met wild recepten

Wild vlees is ontzettend veelzijdig, gezond en bijzonder lekker. Het kookboek Lekker genieten van Wild laat zien dat de mogelijkheden veel verder gaan dan de klassieke hertengoulash of reebout met rodekool en aardappelpuree. Wilddöner, chili con ree of rode Thaise curry is allemaal heerlijk met wild vlees.

En het leuke aan dit kookboek is dat je behalve inspirerende recepten ook wetenswaardigheden mee krijgt over de jacht en de wildsoorten plus aankoopadvies om dit gezonde vlees op je bord te krijgen.

Bestel bij je boekhandel: Lekker genieten van Wild | Deltas | Alena Steinbach | ISBN 9789044758542 | NUR 441 | €29,95 | 176 blz | geb 27,2 x 21,8 cm | volledig in kleur

Of bestel online:

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!