Aanbevolen artikelen/ Avond eten/ Ekoplaza

Gevulde ananas met kip teriyaki

Een Japans gevulde ananas met mihoen en teriyaki-kip. Echt een plaatje om te zien! Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij je vis of vlees in sojasaus met suiker marineert. Bij het bakken (yaki) krijg je zo een mooie glans (teri). Het is een echte authentieke Japanse smaak. In dit recept wordt de ananas met gevuld met mihoen en teriyaki-kip, maar je kunt er ook prima een vega variant van maken als je de kip vervangt voor pulled jackfruit.

Ananas halveren en vullen

Gevulde ananas maken is helemaal niet moeilijk. Het halveren en uithollen van de ananas is wel een precies werkje, als je net zo’n mooi resultaat wenst als de afbeelding van dit recept. Zo ga ik altijd te werk: Zoek een rijpe en mooie ananas uit. Je kunt voor dit recept beter kleine (bio) ananassen gebruiken. Zet de ananas rechtop en snijdt met een scherp mes van boven naar beneden de ananas in tweeën (no ananassnijder needed). Let er op dat je de kroon (bladeren) van de ananas hierbij ook halveert, zo ontstaat er op beide helften een mooie pluim. Kerf vervolgens in de helften met een scherp mes een ruitpatroon. Verwijder het losgekomen vruchtvlees met een ijsschep op lepel. Hoe netter je dit doen, hoe meer vulling je later weer toe kunt voegen.

Het overgebleven ananas vruchtvlees kun je door de yoghurt of havermout doen. Of je maakt er een heerlijke smoothie van.

Gevulde ananas met kip teriyaki

Gevulde ananas met kip teriyaki

Dit gerecht kun je in de zomer ook prima op de bbq bereiden!

Gevulde ananas met kip teriyaki

Print Recept
Personen: 4 Bereidingstijd: 20 min.

Ingrediënten

  • 2 (kleine) ananassen, in de lengte gehalveerd en uitgehold met het vruchtvlees in stukjes
  • 4 kipfilets
  • 250 gram mihoen
  • 3 bosuien, in kleine stukjes
  • 135 gram taugé
  • 3 tenen knoflook, uitgeperst
  • Stukje gember, fijngeraspt
  • Olie om in te bakken
  • 2 limoenen, gehalveerd, voor erbij
  • Voor de teriyakisaus:
  • 3 eetl. sojasaus
  • 3 eetl. mirin
  • 1 eetl. + 2 theel. palmsuiker of kokosbloesemsuiker

Bereiding

1

Verwarm voor de teriyakisaus alle ingrediënten, behalve de 2 theelepels suiker, in een pannetje en roer tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.

2

Breng een pan water aan de kook. Blancheer hier de taugé een minuutje in, schep uit de pan en laat uitlekken in een zeef. Pocheer vervolgens de kip in dezelfde pan in ca. 10 minuten gaar. Laat uitlekken en wat afkoelen. Trek de kip met twee vorken uit elkaar en marineer de reepjes in de teriyakisaus.

3

Verwarm de grill van de oven voor.

4

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op verpakking (gebruik het water van de kip). Laat uitlekken en zet apart.

5

Schep de kip uit de marinade (bewaren) en rooster op een beklede bakplaat een paar minuten onder de grill. Schep halverwege om. Haal uit de oven.

6

Los ondertussen de rest van de suiker op in de teriyakisaus die je weer verhit. Haal van het vuur wanneer de suiker is opgelost.

7

Bak de knoflook en gember in een beetje olie en voeg de bosui toe. Schep de mihoen, de ananas, de taugé en de kip erdoor.

8

Verdeel het mengsel over de uitgeholde ananassen en serveer met limoen en de teriyakisaus.

Extra notities

KookGewoon in opdracht van Ekoplaza

Misschien vind je dit ook leuk

Geen reacties

Plaats een reactie!