Pure verwennerij, dit gebakje met krokant bladerdeeg en banketbakkersroom. En bovendien helemaal niet moeilijk om zelf te maken! Sterker nog, zelf tompouce maken is een eitje. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.
Niet zo’n fan van dit gebakje? Kies dan een ander recept uit ons Gebak en taart overzicht.
Zelf tompouce maken doe je zo, een eenvoudig recept
Recept voor 4 personen | 25 minuten bereiden | 10 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 25 g vanillepuddingpoeder
- 2,5 dl melk
- 30 g suiker
- 4 velletjes bladerdeeg
Ingrediënten glazuurlaagje:
- 150 g poedersuiker
- 2 el citroensap
En zo maak je zelf een tompouce:
Maak eerst de vanillepudding. Los het poeder op in 2 eetlepels van de melk. Breng de rest van de melk met de suiker aan de kook. Zet het vuur zachter en voeg het opgeloste poeder toe. Laat indikken op het vuur. Giet in een spuitzak en laat afkoelen in de koelkast. – Verwarm de oven voor tot 180 °C. Snijd de velletjes bladerdeeg doormidden en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Leg er opnieuw een laagje bakpapier op en hierop een extra bakplaat. Door het gewicht zal het bladerdeeg niet te hoog rijzen in de oven. – Bak het bladerdeeg gedurende 10 à 12 minuten in de oven of tot het goudbruin gebakken is. Laat afkoelen. – Maak het glazuur. Meng de poedersuiker met het citroensap. Roer goed tot een egaal, dik glazuur. – Stel de tompouce samen. Leg de helft van de bladerdeegkoekjes op een handdoek, zo schuiven ze niet weg. Spuit er de vanillecrème op. Lepel het glazuur over de andere vier bladerdeegkoekjes en zet deze kapjes voorzichtig op de vanillecrème. Laat opstijven in de koelkast.
Kookboek van het programma Bake off Vlaanderen
Dit recept komt uit Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven en is met toestemming van de uitgever gepubliceerd op Kook Gewoon.
Ook in Vlaanderen kan men geen genoeg krijgen van bak-programma’s als Heel Holland Bakt. Bij onze zuiderburen heet het Bake off Vlaanderen en vorige week is het nieuwste kookboek met een heerlijke selectie van 50 recepten verschenen: Geluk uit de oven. Op mijn website deel ik een aantal heerlijke recepten uit dit boek. Misschien niet allemaal heel gezond, maar wel stuk voor stuk om van te smullen.
Het boek is een goede handleiding voor degenen met minder ervaring, maar minstens even verrassend voor wie zijn baksporen al verdiend heeft. Want naast de recepten biedt het boek ook vele tips en keukenwijsheden om misbaksels te vermijden. Een goed excuus om thuis fantastisch te gaan bakken.
Bestel bij je boekhandel: Manteau | Bake off Vlaanderen, geluk uit de oven | ISBN 978 9022 3375 78
Of bestel online:
Geen reacties